Political Festival of Europe

Festival i Mariager sætter digitalisering i Europa på dagsorden, og inviterer til debat mellem erhvervslivet og politikere

Del

Til det Europæiske Folkemøde i Mariager vil MEP Christel Schaldemose fra S&D-gruppen, Inge Hansen, Senior Vice President, Corporate Affairs, TDC og Kjetil Kjernsmo, Senior Adviser, Norad, diskutere, hvordan vi sikrer en bæredygtig digital omstilling i Europa, hvor alle er med.

Billede fra Pexels
Billede fra Pexels

Digitalisering er afgørende i forhold til økonomisk udvikling. Mange europæiske lande er langt fremme med digitaliseringen, men der er stadig områder, der halter bagefter, hvilket er med til at skabe ulighed. I EU er arbejdet med at fremme den digitale dagsorden i højsædet. Spørgsmålet er nu, hvordan den digitale fremtid skal se ud, og hvordan vi når derhen.

Debatten herom finder sted torsdag d. 25. august kl. 18.00-19.00 i Mariager, og er modereret af Lani Bannach, ejer af Well U Trading.

Teknologi er et gennemgående tema i Mariager

Political Festival of Europe er bygget op omkring i alt syv temaer, der danner grundlaget for Festivalens indhold i år. Foruden teknologi er temaerne business, demokrati, klima, kultur, udenrigspolitik, og sundhed.

”Europa er et af de mest ressourcestærke kontinenter i verden. Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen har længe haft drøftelse om, hvordan vi i EU kan blive frontløbere i forhold til digitalisering, som er altafgørende for fremtidens vækst. Derfor ser jeg frem til en dialog, som kan gøre os klogere på fremtidens digitaliseringsløsninger,” udtaler Stine Bosse, Formand for Political Festival of Europe.

Algoritmedrevet fremtid diskuteres på Festival

10 forskellige vinkler på teknologi bliver berørt og diskuteret torsdag til søndag i næste uge. Chefredaktøren på Techmediet Radar, Peter Christian Bech-Nielsen, er med som moderator på fem debatter om alt fra AI og cyber security til startups og big business i Europa.

Han fremhæver:

"Radar har engageret sig i festivalen, da mange af EUs største udfordringer med Big Tech, databeskyttelse, privatliv, cloud-sikkerhed og rammerne for demokrati og data skal løses i de relevante internationale fora. I disse år er det særligt vigtigt at skabe en folkelig debat om rammerne for vores digitale samfund, inden vi befinder os i en data- og algoritmedrevet fremtid, som mangler demokratisk mandat."

Dette og meget mere indenfor teknologiområdet kan opleves i næste uge fra 25. til 28. august i Mariager.

Se programmet her, og følg med i Folkemødets udvikling og nyheder på sociale medier, #PFOE2022 og i det månedlige nyhedsbrev.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billede fra Pexels
Billede fra Pexels
Download

Links

Information om Political Festival of Europe

Political Festival of Europe
Political Festival of Europe
Torvet 1A
9550 Mariager

+4570605072http://www.pfoe.org

Political Festival of Europe er samlingspunktet for den europæiske debat og finder sted første gang den 25.- 28. august 2022 i Mariager. Her vil publikum opleve en lang række debatter mellem europæiske borgere og beslutningstagere om nogle af de mest presserende spørgsmål. Udover de mange politiske events, vil Festivalen være et sted hvor besøgende kan opleve musik, kultur, mad og drikke fra hele Europa. Vores styrke i Europa ligger i vores mangfoldighed, men vi har brug for et sted, hvor vi kan mødes og diskutere Europas fremtid - det er derfor, vi skaber Political Festival of Europe.

Følg pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Velkommen til Political Festival of Europe25.8.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er dagen kommet, hvor vi for første gang kan byde velkommen på Political Festival of Europe 2022, der klokken 11, i formiddag, bliver skudt i gang med åbningstaler fra Udenrigsminister Jeppe Kofod, bestyrelsesformand for Festivalen Stine Bosse, Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen, og, ikke mindst, Magrethe Vestager, næstformand i Europa-Kommissionen på video. Velkomsttalerne fra nær og fjern bliver båret trygt igennem af Leif Lønsmann, næstformand for den Danske Helsinki-Komité for menneskerettigheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum