Sikkerhedsstyrelsen

Fem gode råd: Sådan bruger du powerbanken sikkert på festivalen og ferien

Del

Powerbanken er en smart løsning, når mobilen skal oplades udendørs eller på ferien, men den skal bruges korrekt for at undgå farlige situationer.

Sommer er sæson for festivaller, friluftsliv, vandreture og camping. Mobilen og tabletten skal selvfølgelig med, men det kan hurtigt blive et problem at få strøm til opladning. Her er powerbanken en smart løsning. Desværre hænder det, at de indbyggede battericeller i powerbanken kollapser. Det kan blive farligt, da det kan medføre brand. Du kan forebygge risikoen ved at følge fem gode råd om sikker brug af powerbank:

  1. Oplad under opsyn. Du bør holde opsyn med din powerbank, når den er tilsluttet en stikkontakt for at lade op. Det samme gælder, når du eksempelvis oplader din mobil med powerbanken. Husk at tage stikket ud af powerbanken efter brug.
  2. Oplad ikke på brandbart underlag. Oplad ikke din mobil eller powerbank på et brandbart underlag som eksempelvis en dyne eller sovepose.
  3. Hold ekstra øje, hvis du har tabt din powerbank. Battericellerne i en powerbank kan tage skade, hvis powerbanken bliver tabt. Det øger risikoen for overophedning eller brand under brug.
  4. Pas på varme og vand. Du bør undgå at bruge eller oplade powerbanken ved temperaturer under 0 og over 25 grader. Som med alle elprodukter bør du også undgå, at powerbanken bliver våd.
  5. Smid powerbanken ud, hvis du har mistanke om overophedning. Bliver din powerbank usædvanligt varm, når du bruger eller oplader den, bør du omgående stoppe brugen og aflevere den som elektronikaffald på genbrugspladsen.

Læs evt. mere på: https://www.sik.dk/privat/gor-det-sikkert/el/brug-elprodukter-sikkert/brug-din-powerbank-sikkert-nar-du-oplader-elprodukter

Kontakter

Pressekonsulent, Anja Helene Jensen, mail: ahj@sik.dk, mobil: 25103978

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Samarbejde mellem myndigheder giver mere effektiv kontrol af værnemidler15.5.2020 11:20:29 CESTPressemeddelelse

Som et nyt initiativ for at beskytte både professionelle og borgere mod import af ulovlige værnemidler arbejder folk fra Sikkerhedsstyrelsen i øjeblikket tæt sammen med toldmedarbejdere i Kastrup Lufthavn. På en uge er antallet af behandlede sager steget fra 15 til 24 sager, og i samme periode er antallet af sager, der er overdraget til Lægemiddelstyrelsen, steget fra 13 på landsplan til 20 alene i Københavns Lufthavn, hvor halvdelen af alle forsendelser kommer ind i Danmark.

Undgå ulykker: Tjek trampolinen og hop med hovedet20.3.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Skoler og daginstitutioner er lukkede, og det betyder, at rigtig mange forældre er hjemme med deres børn i disse dage. Samtidig viser forårsvejret sig fra sin solrige side, og det betyder, at mange børnefamilier finder havetrampolinen frem igen. Desværre ender hopperiet engang imellem med ulykker. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen giver gode råd til god hoppeadfærd og sikkerhedstjek af trampolinen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum