Fejring af talentfulde forskerspirer

Tid og sted
Fredag den 16. december 2012 kl. 14-16
Festsalen på Københavns Universitet, Frue Plads 4.
Program
14.00 Velkomst ved prorektor for uddannelse Kristian Cedervall Lauta
14.10 Præsentation af de 12 nominerede projekter
14.50 Tale ved professor og nobelprismodtager Morten Meldal
15.00 Årets Forskerspirer 2022 og Årets Koordinator
15.30 Reception
Pressen er velkommen og kan tilmelde sig hos pressekontakt Marianne Bjerregaard.
Om Projekt Forskerspirer
De sidste 20 år har Uddannelses- og Forskningsministeriet med ansvar for universiteterne, sammen med Børne- og Undervisningsministeriet, der har ansvar for gymnasieuddannelserne, bygget bro og investeret i talentudvikling blandt danske gymnasieelever. Det er sket gennem Projekt Forskerspirer. Projekt Forskerspirer er kort fortalt historien om, hvor langt man kan drive det, hvis man som helt almindelig gymnasieelev får en forskningsidé og bliver matchet op med en etableret forsker, der kan hjælpe spiren på vej. Siden projektets start i 1998 har flere tusinde nysgerrige og flittige gymnasieelever deltaget i den årlige forskerspirerkonkurrence.
Rundt om på landets gymnasier går rigtig mange elever rundt med vilde ideer og store talenter, der blot skal vækkes og vandes på det helt rigtige tidspunkt for at spire. Det er vi heldigvis ret gode til i det danske skolesystem, og det er præcis, hvad der sker i Projekt Forskerspirer – et landsdækkende talentprogram for gymnasieelever.
Nøgleord
Kontakter
Marianne Bjerregaard
Uddannelser & Studerende
Mobil: 93 56 53 95
E-mail: mabj@adm.ku.dk
Billeder

Information om Københavns Universitet
Københavns Universitet blev grundlagt i 1479 og har i dag cirka 37.000 studerende og 10.000 ansatte – heraf flere end 5.000 forskere – og en omsætning på 9,4 milliarder kroner. 10 nobelpriser er blevet tildelt forskere med tilknytning til universitetet.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Danmark overtager formandskabet: Her er Københavns Universitets EU-eksperter1.7.2025 11:19:20 CEST | Pressemeddelelse
Formandskabet for EU’s Ministerråd varetages af Danmark 1. juli og frem til nytår 2025. Københavns Universitet har en række eksperter, der kan bidrage til viden om EU, formandskabet, EU’s økonomi, institutioner, historie og meget mere.
Ny prorektor: KU skal være endnu mere innovativt, værdiskabende og internationalt førende28.5.2025 14:09:55 CEST | Pressemeddelelse
Professor Eva Hoffmann fra Institut for Cellulær og Molekylær Medicin på Københavns Universitet indtræder 1. juli i universitetets øverste daglige ledelse som prorektor for forskning og innovation.
10.000 deltagere i Danmarks største befolkningsundersøgelse af sin art nogensinde23.4.2025 08:56:17 CEST | Pressemeddelelse
Knap halvdelen af alle voksne i Danmark er påvirket af enten overvægt, diabetes eller hjerte-kar-sygdomme, men der mangler stadig meget viden om de individuelle faktorer, når sygdommene udvikler sig. I dag offentliggøres Danmarks mest ambitiøse befolkningsundersøgelse nogensinde, der skal tackle præcis denne udfordring. DELPHI, der er forankret på Københavns Universitet, kommer til at følge 10.000 danskere i op til 25 år, og er det første studie, som inddrager og analyserer et så bredt udsnit af deltagernes individuelle helbredsdata fra deres dagligdag. Formålet med projektet er at frembringe helt ny viden inden for det område, som kaldes ’Precision Health’, ved at anvende de nyeste teknologier til at forstå de indre og ydre faktorer, der er på spil.
Se billederne: Fransk kemiker modtager Sonning-Prisen10.4.2025 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kultur, kemi og kunst mødtes, da den franske kemiker Hervé This onsdag modtog Danmarks største kulturpris, Sonning-Prisen. Hervé This er kendt som ophavsmand til den molekylære gastronomi.
Gastronomic artist is awarded the Sonning Prize 202527.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
French Hervé This, who invented molecular gastronomy, has fundamentally changed European food culture and put gastro experiences at the top of many people's bucket lists. Now, he receives Denmark’s biggest cultural award at the University of Copenhagen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum