Se billederne: Fransk kemiker modtager Sonning-Prisen
Kultur, kemi og kunst mødtes, da den franske kemiker Hervé This onsdag modtog Danmarks største kulturpris, Sonning-Prisen. Hervé This er kendt som ophavsmand til den molekylære gastronomi.

Grundingrediensen i den franske kemiker Hervé This’ gastronomi er videnskab. Ved at bringe de videnskabelige principper ind i gastronomien, har han revolutioneret europæisk madkultur. Til en ceremoni på Københavns Universitet modtog han onsdag Sonning-Prisen og et legat på en million kroner for sit arbejde.
Videnskaben i gastronomien
I sin internationale bestseller ”Molecular Gastronomy” fra 2002 introducerer Hervé This de videnskabelige principper, der kan forvandle et klassisk måltid mad til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
Molekylær gastronomi går i sin enkelhed ud på at ændre råvarers form, konsistens og smag under tilberedningen og sætte dem sammen til nye, unikke smags- og sanseoplevelser, der ofte udfordrer den traditionelle opfattelse af mad.
Danmarks største kulturpris
Sonning-Prisen bliver uddelt omtrent hvert andet år til en modtager, der skønnes at have udført et fortjenstfuldtarbejde til gavn for den europæiske kultur. Senest blev prisen i 2023 tildelt den serbiske performancekunstneren Marina Abramović.
Prisen uddeles af Sonning-Fonden. Den blev overrakt af Sonning-Komitéens formand David Dreyer Lassen, rektor på Københavns Universitet.
Nøgleord
Kontakter
Nena Sue ThomassenKommunikationskonsulentKU Kommunikation
Tlf:93565390nst@adm.ku.dkBilleder








Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Gastronomic artist is awarded the Sonning Prize 202527.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
French Hervé This, who invented molecular gastronomy, has fundamentally changed European food culture and put gastro experiences at the top of many people's bucket lists. Now, he receives Denmark’s biggest cultural award at the University of Copenhagen.
Gastronomisk kunstner modtager Sonning-Prisen 202527.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Franskmanden Hervé This, grundlæggeren af molekylær gastronomi, har ændret den europæiske madkultur fundamentalt og sat madoplevelser i toppen på mange menneskers must-experience-lister. Nu modtager han Danmarks største kulturpris på Københavns Universitet.
Ny rektor: Københavns Universitet kan levere endnu mere til verden12.12.2024 10:15:16 CET | Pressemeddelelse
VAGTSKIFTE Professor og prorektor David Dreyer Lassen bliver Københavns Universitets rektor fra 1. marts 2025.
Forskerspirer: Unge talenter har i år undersøgt plante-ører, emojibrug, mænds holdninger til prævention og kostens påvirkning på psoriasis28.11.2024 16:58:25 CET | Pressemeddelelse
Årets fire forskerspirer 2024 blev kåret ved Projekt Forskerspirers præmieoverrækkelse og afslutningsarrangement den 28. november på Københavns Universitet. I år har 82 talentfulde gymnasieelever gennemført projektet, hvor de gennem seminarer og samarbejde med forskere er dykket ned i forskningens verden med udgangspunkt i et selvvalgt emne.
Institutleder bliver ny dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet28.11.2024 10:23:22 CET | Pressemeddelelse
Professor Bo Jellesmark Thorsen overtager 1. januar dekanposten efter dekan Katrine Krogh Andersen, som siden 1. januar 2020 har stået i spidsen for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum