Landbrug & Fødevarer

Fasangården nomineret til ny fornem pris

Del

For første gang nogensinde bliver konkurrencen ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’. Konkurrencen hædrer den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret med fisk eller skaldyr. I konkurrencen kæmper fire kokke fra forskellige restauranter om den nye pris. En af de nominerede er køkkenchef Anika Madsen fra Fasangården på Frederiksberg.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for de kreative idéer, når man laver mad. I hvert fald hvis du spørger Anika Madsen. Hun er køkkenchef på den historiske perle, Fasangården, som genåbnede for lidt over et år siden – og så er hun også en af de fire nominerede, som står til at modtage prisen ’Årets ret med Fisk & Skaldyr’.

De kreative idéer er ikke til at fejl af, når man ser på Anikas ret. Hun har valgt at lave en 10-armet blæksprutte, som serveres på to måder.

- Jeg har valg at lægge særligt vægt på blæksprutten, da de bugner i og omkring vores danske farvande. Det er jo ikke en fisk vi er vokset op med at spise i Danmark. Så derfor fortjener blæksprutten at få lov til at shine og få en større plads i vores hverdag, siger Anika Madsen, køkkenchef fra Fasangården.

Udover Fasangården, er også Alouette på Islands Brygge, Alimentum i Aalborg og Restaurant Ancestrale på Vesterbro i København nominerede til at modtage prisen. Det er et stærkt felt af nominerede, som alle dyster om at blive den første til at modtage prisen ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr.

Øget fokus på fisk og skaldyr

Den nye gastro-konkurrence ’Året Ret med Fisk & Skaldyr’ skal inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr. For netop mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et væld af mulighed for at skabe unikke smagsoplevelser.

- Vi er stolte af at kunne tilføje en helt ny kategori til vores årlige gastro-konkurrence. Årets Ret med Fisk og Skaldyr skal være med til at sætte fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr. Med vores nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kryds og tværs med deres nyskabende retter. Interessen har været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke, som har skabt fire nnovative retter, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

En gastronomisk festdag

Den første vinder af ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver kåret den 29. november 2021 på Axelborg i København. Udover prisuddelinger byder dagen også på nogle af de mest udsøgte og eksklusive råvarer, der er udvalgt af toppen af den danske restaurantscene. Blandt smagsoplevelserne er der vine i topklasse, specialøl, friske Limfjordsøster, kaviar og mange flere smagfulde råvarer.

Men ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Traditionen tro skal vinderen af ’Årets Ret med Gris 2021’ også findes for tiende år i træk. Desuden har Landbrug & Fødevarer gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.

Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.

’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er skabt i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danmarks Fiskeriforening PO og Partnerskabet for fisk og skaldyr.

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

FAKTA

Om ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2021’:

Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fire nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med fisk og skaldyr.

De 4 nominerede restauranter og kokke er:

  • Søren Birch, Alimentum
  • Nick Curtin, Alouette
  • Oliver Hjort, Ancestrale
  • Anika Madsen, Fasangården

De 5 jurymedlemmer er:

  • Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
  • Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)
  • Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
  • Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
  • Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
  • Anders Nicolajsen (L&Fs seniorkonsulent for Gastronomi & Foodservice)

Om Whiteguide og deres uddelinger:

Til eventet den 29. november uddeles også Whiteguide 2021, som er en spiseguide der udkommer én gang om året i Danmark med 300+ nye anmeldelser af de bedste restauranter i hele landet.

Kontakt

Kontakt L&F pressetelefon på 3339 4520, for yderligere oplysninger om prisen eller for kontakt til deltagere og jurymedlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Stor opbakning sender flere på sporet af Danmark2.12.2021 11:16:09 CET | Pressemeddelelse

Landbrug & Fødevarers store naturprojekt ’På sporet af Danmark’ er med støtte fra Nordea-fonden og Landbrugslotteriet klar til at forbedre danskernes muligheder for at opleve naturen. ’På sporet af Danmark’ bygger videre på mere end 1300 km vandrestier, der er skabt af frivillige og private lodsejere i projekt ’SPOR’. Nu arbejdes der videre på at skabe endnu flere oplevelser i det danske landskab.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum