DI Randers-Norddjurs

Farvel til engageret erhvervsmand

Del

I en alder af kun 65 år er adm. direktør Poul Petersen stille sovet ind under en forretningsrejse i Portugal.

Adm. direktør Poul Petersen. Privat foto.
Adm. direktør Poul Petersen. Privat foto.

Poul Petersen var igennem hele sin karriere en markant skikkelse inden for fiskeindustrien, en karriere som tog sin begyndelse i 1973 som arbejdsmand i Thorfisk pakhus. Det blev til 38 år i selskabet, de sidste 20 år som administrerende direktør.

Inden han nåede så langt, blev han i Thorfisk koncernen først uddannet all-round kontorassistent, efterfulgt af stillinger som indkøber, salgsansvarlig for det italienske og schweiziske marked samt juniordisponent med eneansvar for eksport til det tyske marked, for senere at blive udnævnt som direktør for Thorfisk Holding A/S og senere for Thorfisk Trading A/S.

I 1997 overtog Poul Petersen ansvaret som administrerende direktør i Norways Seafoods Denmark A/S. Dette var også året, hvor han opstartede egen virksomhed, Rumaca ApS, som beskæftiger sig med salg af brugt udstyr og maskiner til fødevareindustrien samt udlejning af lagerfaciliteter.

Efter Poul Petersen forlod sin hidtil eneste arbejdsplads, udviste han fortsat stor virkelyst, og i 2012 bidrog han til opstarten af Vestfisk A/S i Hvide Sande, han tiltrådte som administrerende direktør i Boco Seafood A/S samt opstartede Seafood-Supply.dk ApS.

Poul Petersen var frem til sin alt for tidlige død fortsat administrerende direktør i Boco Seafood A/S, Seafood-Supply.dk ApS samt Rumaca ApS.

Igennem årene har Poul Petersen også bestredet en række forskellige bestyrelsesposter, hvoraf bl.a. kan nævnes næstformand i Danish Seafood Association, bestyrelsesformand i Grenaa Marina, næstformand i DI Randers-Norddjurs samt en række andre bestyrelsesposter.

I DI Randers-Norddjurs, én af Dansk Industris 18 regionalforeninger, var Poul Petersen et yderst aktivt og længst siddende bestyrelsesmedlem. Poul Petersen var aktiv både i selve bestyrelsesarbejdet ved deltagelse i borgmestermøder og fælles arrangementer med først Grenaa Kommune og senere med Norddjurs Kommune.

Men ikke mindst var han dybt engageret i dialogmøder med kommunen, hvor han altid havde god og konstruktiv kritik til kommunen og altid bidrog med meldinger om, hvordan man generelt kunne gøre kommunen mere erhvervsvenlig. Han brændte for lokalområdet og engagerede sig også i DI’s udvalg for Transport og Infrastruktur, han har siddet i Uddannelsesrådet for UU-Djursland, ligesom han har siddet i bestyrelsen for Tradium.

Fiskebranchen i Danmark og Europa har mistet en engageret og respekteret profil, en dygtig og ordentlig forretningsmand med sans for godt købmandskab – en sand fighter. Poul Petersen var et inspirerende menneske, loyal, tillidsvækkende, ordholden og ikke mindst meget vellidt.

Nu er han pludselig ikke længere blandt os, og dermed kommer Norddjurs til at mangle en klar og markant stemme fra erhvervslivet, og fiskebranchen kommer virkelig til at mangle en driftig erhvervsmand.

Æret være Poul Petersens minde.

Følg Dansk Industri på:

    

Billeder

Adm. direktør Poul Petersen. Privat foto.
Adm. direktør Poul Petersen. Privat foto.
Download

Information om DI Randers-Norddjurs

DI Randers-Norddjurs
DI Randers-NorddjursFor yderligere information om DI Randers-Norddjurs:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk
Tlf. 3377 3986
Mobil: 2949 4606

Sekretær Nadia Bartoft Lind
Mail: nabl@di.dk
Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum