Gjensidige Forsikring

Farligt og ulovligt: Danskere køber store mængder fyrværkeri over nettet

Del

De seneste år har Toldstyrelsen beslaglagt omkring 1000 kilo ulovligt fyrværkeri herhjemme, og meget af det bliver købt over nettet fra udenlandske hjemmesider. Men det gode tilbud kan ende med både en stor bøde og alvorlige ulykker, advarer Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.

December er ikke kun jul og stille hygge indendørs med familien. Det er også årets store og eneste måned for lovligt at købe og affyre fyrværkeri.  

Selvom det først er tilladt at købe årets nytårskrudt fra den 15. december, så ser en del danskere stort på de regler og køber i stedet både ulovligt og farligt fyrværkeri hele året.  

Tal fra Toldstyrelsen viser nemlig, at der alene i årets første ni måneder er blevet beslaglagt over et halvt ton ulovligt fyrværkeri, der er blevet forsøgt ført ind i landet. Og her er det især i pakkeposten, at de mange kilo er beslaglagt. 

Det talmå dog formodes at stige yderligere, når vi nærmer os nytårsaften og en del danskere skalkøbe fyrværkeri til fejringen af det nye år.  

Men man bør tænke sig rigtig godt om, inden man eksempelvis køber fyrværkeri over nettet, siger Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.  

"Man skal se sig rigtig godt for, hvis man beslutter sig for at handle fyrværkeri over nettet. For selvom der findes autoriserede danske forhandlere, så er der desværre også en række udenlandske sider, der til forveksling ligner danske, og da det er ulovligt at købe fyrværkeri i udlandet, risikerer man enten at få en bøde eller stå med noget farligt fyrværkeri mellem hænderne," siger han.  

Samtidig opfordrer han til, at man i den her tid tager sig en snak med sine børn omkring brugen af fyrværkeri samt reglerne og risikoen.  

"Selvom der er klare regler for salg af fyrværkeri til unge under 18 år, er det desværre nemt at omgå reglerne ved at købe det over nettet. Og derfor er det en god ide at tage en snak om både regler og risiko med sine børn, så ikke de ender med at stå med ulovligt og potentielt livsfarligt fyrværkeri mellem hænderne den kommende tide," siger Henrik Sagild.  

Husk de fem fyrværkeriråd 

  1. Brug altid beskyttelsesbriller 
  2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri 
  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden 
  4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet 
  5. Gå aldrig tilbage til en fuser 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum