Blå Kors Danmark

Familienetværk åbner snart i Ringsted

Del

Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Ringsted Familienetværk, som starter op den 18. januar 2022. Netværket er et partnerskab mellem Ringsted Frikirke og Blå Kors Danmark.

Familienetværket Ringsted holder åbningsfest den 18. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Ringsted holder åbningsfest den 18. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.

Familier og enlige bliver mødt med åbne arme og masser af nærvær i et fællesskab med andre mennesker, der også kender til en hverdag med forskellige udfordringer som fx ensomhed, skilsmisse, presset økonomi eller sygdom. 

Et godt og rummeligt fællesskab er tanken bag Ringsted Familienetværk, som starter op tirsdag den 18. januar 2022. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og enlige og er et partnerskab mellem Ringsted Frikirke og Blå Kors Danmark.

Mie Abildskov, der er projektleder for familienetværket, håber, at netværket bliver taget godt imod i byen:

"Vi har længe gerne ville være noget for lokalsamfundet. Vi ønsker at åbne dørene for familier og ensomme, der har brug for nogen at snakke med. Vores kirke ligger i Benløse, som jo er lidt udenfor byen. Derfor vil vi også gerne være en kirke for dem, som er inde i byen. Folk kører måske forbi kirken, men ved ikke, at det er sted man kan være en del af og finde et fællesskab," siger Mie Abildskov.

Fællesskab med håb og mod på hverdagen

Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter for både børn og voksne vil der nogle gange også være særlige arrangementer med hjælp til udfordringer i dagligdagen. Det kan fx være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, helbred, velvære, sundhed og relationer.

I løbet af januar vil man også kunne høre mere om Ringsted Familienetværk, når Mie Abildskov og flere andre fra familienetværket triller ud med en vogn og uddeler kaffe og flyers i Ringsted by.

"Vi ser frem til, at møde en masse dejlige mennesker, som vi kan fortælle om, hvilke muligheder der er ved at komme til familienetværket. Det er et sted, hvor man kan komme med sin familie og børn og spise. Man skal ikke tænke på madlavning og alt det praktiske, men bare være sammen. Jeg håber, at der er nogle familier og mennesker rundt omkring, der finder håb og mod på livet, mens de er i Familienetværket. At de har noget at glæde sig og får øget styrke til at modstå prøvelser i hverdagen", siger projektleder Mie Abildskov. 

Til opstarten den 18. januar inviteres alle interesserede til opstartsfest med underholdning for børn og voksne og lækker mad.

Familienetværk i flere byer

Familienetværket i Ringsted er det 26. partnerskab i rækken mellem Blå Kors Danmark og en lokal kirke. Det første partnerskab blev etableret i januar 2017 i Aarhus.

"Vi har rigtig gode erfaringer med, at den her særlige konstellation med vores familienetværk kan række ud til mange udsatte mennesker i nærområdet og tilbyde et godt netværk og ofte også konkret hjælp til udfordringer i hverdagen, derfor er vi meget glade for det nye partnerskab med Ringsted Frikirke, som giver os mulighed for at hjælpe sårbare familier og enlige i Ringsted og omegn," siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Ringsted Familienetværk mødes tirsdag i ulige uger fra kl. 16.00-19.00 i Ringsted Frikirkes lokaler på Roskildevej 192, 4100 Ringsted. 

Kontakter

Billeder

Familienetværket Ringsted holder åbningsfest den 18. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.
Familienetværket Ringsted holder åbningsfest den 18. januar 2022. Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum