Familieforetagende kåret til Årets Dyreven 2018
Det er kyllingeproducenten Rokkedahl, der løber med prisen som Årets Dyreven 2018, når Dyrenes Beskyttelse uddeler hæderen for 58. gang den 16. november 2018. Rokkedahl modtoger prisen for deres store arbejde med at forbedre dyrevelfærden for slagtekyllinger.
Plads, adgang til det fri og mulighed for at udleve naturlig adfærd. Det er nogle af kodeordene for produktionen af fritgående og økologiske kyllinger hos Rokkedahl. Hertil kommer, at familien har bygget deres eget slagteri kun 250 meter fra produktionen, og dyrene derfor ikke har en lang transport til et slagteri. Derudover har de også gjort slagteprocessen mere skånsom ved at bruge gasbedøvelse i stedet for strømbade.
”Rokkedahl er med til at sætte en ny standard for kyllingeproduktion i Danmark. Ikke kun i stalden men også i den sidste problematiske del af dyrenes levetid, hvor kyllingerne skal transporteres og slagtes. De viser med deres arbejde i frilands slagtekyllingeproduktionen, at det er muligt at tænke dyrevelfærd ind fra start til slut. Rokkedahl satser, tør og er villige til at udvikle med kyllingernes dyrevelfærd for øje.” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, som begrundelse for, at Rokkedahl gik med titlen som Årets Dyreven 2018.
Rokkedahl producerede i 2017 omkring 800.000 økologiske og fritgående kyllinger og regner med at ende på omkring 1,5 millioner i 2018.
Familien Rokkedahl fik inden modtagelsen af prisen som Årets Dyreven overrakt prisen som Årets Frontløber 2018. I kategorien nomineres kandidater som går foran i kampen for en mere dyrevenlig fødevareproduktion og madkultur.
De andre priser gik til
Under dagens prisuddeling på Marketenderiet i Valby overrakte Dyrenes Beskyttelse priser i kategorierne Årets Brobygger, Årets Helt og Årets Frontløber. De tre kategori-vindere dystede alle om hovedprisen som Årets Dyreven, men det var Rokkedahl, der løb med sejren.
Prisen for Årets Brobygger gik til bisonfarmer Niels Henrik Ove, der vandt for sit store engagement i dyrevelfærd, hvor han giver bisonerne så naturlige forhold som muligt.
Niels Henrik Ove har holdt bisoner i 25 år og sætter dyrevelfærden i højsædet i sin produktion, hvor dyrene lever så vildt som muligt.
I kategorien Årets Helt var det Hans Olsen bag foreningen Kattepatruljen, der vandt prisen for sit store arbejde med danske katte i nød.
[FAKTA] Det dækker priserne over
Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse ”Årets Dyreven”. Det sker, når foreningen uddeler Årets Dyreven-Hovedprisen og flere kategoripriser til danskere, som gør en helt speciel indsats for dyr og deres velfærd. Kategorivinderne stemmes ind af befolkningen, hvor Dyrenes Beskyttelse vælger den endelige Årets Dyreven blandt vinderne.
Årets Helt:
I denne kategori nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.
Årets Brobygger:
I denne kategori nomineres kandidater, der bidrager til at synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet og dyrs værdi generelt.
Årets Frontløber:
I denne kategori nomineres kandidater, der går foran og yder en ekstraordinær indsats i kampen for bedre dyrevelfærd i fødevareproduktionen.
Læs mere på www.åretsdyreven.dk
Nøgleord
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
Dyrenes Beskyttelse jubler over EU-forbud mod mink20.6.2025 14:34:21 CEST | Pressemeddelelse
Dyrevelfærden bliver styrket i Europa. Fredag satte EU nemlig mink på sin invasivliste, hvilket også betyder forbud mod minkavl fra 2027. Det vækker stor glæde hos Dyrenes Beskyttelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum