Furesø KommuneFuresø Kommune

Falcks hurtigtest flytter til Farum Arena og kan fordoble antal tests

Del

Furesø Kommune har indgået en aftale med Falck om at flytte deres gratis hurtigtestcenter fra industrikvarteret i Farum til den store sportshal Farum Arena. Det betyder, at testcentret fra torsdag morgen kan tage mere end dobbelt så mange borgere og forhåbentlig forkorte køerne.

”Det er afgørende, at vi får smittetallet i Furesø og hovedstaden ned. Afstand, sprit og færre sociale kontakter er nøglen. Men det er testning også. Derfor er jeg glad for, at vi kan tilbyde Falck vores største sportshal og forhåbentlig få flere borgere testet for corona. Jeg håber, dette vil aflaste de permanente teststeder, hvor folk skal booke tid, hvis de har symptomer på sygdom eller er nær kontakt til en smitte”, siger Ole Bondo Christensen (A), Furesøs borgmester.

Fra torsdag morgen rykker Falcks nu gratis teststed fra industrikvarteret i Farum til den store sportshal Farum Arena. Furesø Jobcenter har også hjulpet med at rekruttere medarbejdere til det større testcenter. Dermed forventer Falck at gå fra 500-700 daglige test og op til cirka 1500 daglige test.

”Vi er glade for at kunne hjælpe Furesø Kommune med at få testet så mange borgere som muligt og dermed få taget smittede ud af smittekæderne på et tidligt tidspunkt. Et godt og effektivt samarbejde med kommunen er vi i stand til at åbne det nye testcenter i Farum Arena, hvor vi forventer at fordoble kapaciteten og tage endnu flere ud af smittekæderne”, siger Lars Rasmussen, regionsdirektør for Falck.

Der vil være åbent fra torsdag den 17. december og alle dage frem til den 3. januar 2021. Aftalen kan forlænges. Der er gode adgangsforhold og er derfor tilgængeligt for alle. Der kan testes borgere fra 5 år.

Hurtigtest supplement til PCR-test

Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger er hurtigtest et supplement til de PCR-test, som regionerne udfører.

Har man symptomer på corona, eller er man nær kontakt til en smittet, skal man tage en PCR-test, fordi 98 procent af testene viser et korrekt resultat. Det er imidlertid svært, fordi mange borgere uden symptomer booker tid der.

Det er en god ide at tage en hurtigtest i de situationer, hvor man optimalt set ville anvende PCR-test, men ikke kan komme til, fordi der ikke er ledige tider. Det kan også være i særlige situationer med smitteudbrud, hvor situationen fordrer et hurtigt svar med en hurtigtest som et supplement til PCR-testen, så andre nære kontakter kan nå at isolere sig. Desuden kan hurtigtesten være en ide, hvis man har været sammen med én, der viser sig at være nær kontakt til en smittet.

Adresse, adgangsforhold og åbningstider:

Farum Arena, Stavnsholtvej 41, 3520 Farum.

Der er parkering på grusbanen med adgang fra Borgmester Jespersensvej. Derfra bliver man dirigeret ned ad brandvejen til Farum Arena, hvor der vil være adgang til testcenteret direkte i den store hal.

Åbningstider:

Mandag-fredag: Kl. 9-20

Lørdag & søndag: Kl. 10-19

Særlige åbningstider mellem jul og nytår:

24. december: Kl. 9-14

25.-26. december: Kl. 9-20

27.-30. december: Normale åbningstider

31. december: Kl. 9-14

1. januar 2021:Kl. 12-20

Kontakter

Ole Bondo Christensen, Furesøs borgmester, tlf. 7216 52000
Lars Rasmussen, regionsdirektør for Falck, tlf. 7022 0307

Billeder

Download
Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A) i Farum Arena
Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A) i Farum Arena
Download
Lars Martin Rasmussen, regionsdirektør for Falck
Lars Martin Rasmussen, regionsdirektør for Falck
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum