Reddernes Fagforening

Falcks desperate lappeløsning med soldater vil øge redderflugten

Del

Falcks nye forslag om at bruge soldater som ambulancereddere kan både koste menneskeliv og øge mandskabsmanglen. Så fremfor at tage befolkningen som gidsler, opfordrer Reddernes Fagforening til en dialog om konkrete, holdbare løsninger.

Redderne frygter, det vil koste menneskeliv, hvis Falck sætter soldater ind i ambulancerne.
Redderne frygter, det vil koste menneskeliv, hvis Falck sætter soldater ind i ambulancerne.

Reddernes Fagforening tager kraftigt afstand fra Falcks forslag om, at soldater skal være med til at løse mandskabsmangel i landets ambulancer. Sådan som Falcks CEO, Jakob Riis i et interview har udtalt til Jyllands-Posten d. 18. august.

”Ambulancer landet over er presset af mandskabsmangel og øgede antal ture. Løsningen er ikke at sænke niveauet, men bedre visitering og bedre arbejdsvilkår for redderne, som skal fastholde dem i jobbet,” siger Bent Holst Sørensen, medlem af Reddernes Fagforenings bestyrelse. Til dagligt er han ambulancebehandler ved Præhospitalet Region Midtjylland.

Soldater er specialister i krig – ambulancefolk specialister i syge og forulykkede
Reddernes Fagforening frygter, at soldaternes manglende praktiske erfaring og uddannelse vil medføre utilsigtede hændelser, der kan få fatale konsekvenser. Både for borgerne, men også for de ansatte ambulancefolk.

”Selvom Jakob Riis ønsker en "efteruddannelse" af soldaterne, kvalificerer det på ingen måde en soldat til at varetage jobbet i landets ambulancer. En soldat er specialist i at gå i krig, og nogle soldater specialister i at behandle krigsrelaterede skader,” siger Bent Holst Sørensen.

”Soldater har dog ingen erfaring med somatiske sygdomme som fx hjertesygdomme, diabetes og børnesygdomme. De er heller ikke uddannede til at håndtere fødsler. De har hverken teorien og dermed forståelsen bagved,” understreger Bent Holst Sørensen og tilføjer:

”Jobbet som redder er så specialiseret, at det kun kan varetages af uddannede reddere, ligesom Politihjemmeværnet heller ikke efterforsker drabssager, voldtægter, overfald og lign.”

Appellerer om dialog til at løse problemerne
Reddernes Fagforening frygter, at en desperat lappeløsning blot vil øge redderflugten, hvis man lægger yderligere pres og ansvar på det tilbageværende personale.

”Vi har blandt vores medlemmer allerede mødt en voldsom reaktion på forslaget, og vi appellerer derfor til - atter en gang - at man kigger på vores arbejds- og lønvilkår for at tiltrække og fastholde redderne. Både på kort og lang sigt, fortæller Bent Holst Sørensen og tilføjer:

”Reddernes Fagforening har en række forslag, som vi med relevante instanser gerne vil gå i dialog om. Samtidig er det vigtigt at understrege, at Reddernes Fagforening gerne byder ansatte i forsvaret velkomne, når soldaterne har taget en 4årig-redderuddannelse.”

Nøgleord

Kontakter

For interview med formand Kim Volder Hammershøj kontakt REDDERNES FAGFORENING på telefon 33362666 eller mail mak@reddernesfagforening.dk

Billeder

Redderne frygter, det vil koste menneskeliv, hvis Falck sætter soldater ind i ambulancerne.
Redderne frygter, det vil koste menneskeliv, hvis Falck sætter soldater ind i ambulancerne.
Download

Information om Reddernes Fagforening

Reddernes Fagforening
Reddernes Fagforening
Nørregade 9
8860 Ulstrup

https://reddernesfagforening.dk/

Redderens Fagforening er en demokratisk fagforening med medlemsdemokrati. Det er medlemmerne, der vælger bestyrelsen, som står for den daglige drift i samarbejde med vores faste samarbejdspartnere.

Følg pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

Alt for lange responstider på ambulancerne – Reddernes Fagforening råber vagt i gevær28.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hele Danmark oplever en negativ udvikling, når det gælder borgernes ventetid på en ambulance. Det dokumenterer helt nye tal, der viser kritisk forlængede responstider på ambulancerne i alle landets regioner. Desværre har det været forudsigeligt gennem flere år, at det ville gå den vej. Derfor råber Reddernes Fagforening vagt i gevær. Igen. Og kommer med løsningsforslag til de ansvarlige politikere.

Sundhedsvæsenet er under kæmpe pres – og redderne skiller sig markant ud24.10.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Giv redderne bedre løn- og arbejdsforhold nu. Så kort lyder det fra Reddernes Fagforening efter endnu en trivselsundersøgelse, der viser, at ambulancepersonalets mistrivsel skiller sig markant ud blandt det øvrige sundhedspersonale. Alle regioner skriger på ambulancefolk, imens reddere forlader faget på grund af de ringe arbejdsforhold. Embedsmændene har også advaret politikere om, at grænsen er nået.

Alarmerende mangel på ambulancefolk kræver nationale fremfor regionale løsninger30.6.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Sommerferien er i gang. Dermed går reddermanglen fra det værre til det endnu værre i Danmark, sådan som debattører og læger på det seneste har skrevet i landets aviser. Reddernes Fagforening deler bekymringen og ønsker at råbe de ansvarlige politikere op med fælles nationale løsninger, så redderne igen får lyst til at blive i faget – og vi én gang for alle kan få løst problemet.

Offentlig skole forhindrer Reddernes Fagforening i at informere ambulanceelever om faget25.5.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er tale om forskelsbehandling på en offentlig støttet skole, når Rybners i Esbjerg pludselig aflyser et aftalt arrangement, hvor kommende ambulancebehandlere skulle informeres om faget og dets fremtid. Det siger Kim Volder Hammershøj, formand for Reddernes Fagforening. Han kalder forløbet uskønt og peger på skolens bestyrelsessammensætning som mulig årsag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum