TEKNIQ Arbejdsgiverne

Faglærte skal løfte Danmark ud af krisen

Del

Et nyt udspil fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sætter fokus på opkvalificering af ledige. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne er der god grund til at sikre en større strøm af faglært arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under dagens pressemøde.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under dagens pressemøde.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har i dag præsenteret et udspil til opkvalificering af ledige. Det skete på et pressemøde hos landets største teknikentreprenør, Kemp & Lauritzen, der bl.a. uddanner mange elektrikere og vvs-energispecialister.

Det er de brancher, som i forvejen uddanner flest lærlinge,  og hvor der de senere år har været et stigende behov for faglært arbejdskraft. Derfor er det ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne også fornuftigt, at man netop fokuserer på voksenlærlingeordningen i forhold til fleksibilitet og incitamenter.

”Inden for el- og vvs-området vil der også i fremtiden være behov flere faglærte – ikke mindst i forbindelse med hele den grønne omstilling. De faglige kompetencer, som skal sikre moderneintelligente tekniske installationer og produktion af grøn energi, spiller en helt central rolle, hvis vi skal nå regeringens egne klimamål,” sagde Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, i forbindelse med dagens pressemøde.

”Det er altid fornuftigt at sende ledige i den retning, hvor der er jobmuligheder. Derfor er det også vigtig at målrette uddannelsesindsatsen til for eksempel de tekniske fag, så vi får flere faglærte i fremtiden, der kan hjælpe os med at løfte hele landet videre efter coronakrisen,” sagde Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under dagens pressemøde.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under dagens pressemøde.
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ingen elbiler uden ladestandere7.9.2020 14:17:32 CESTPressemeddelelse

TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender Elbilkommissionens forslag til nye afgiftsregler, som spiller bolden over på regeringens banehalvdel, så regeringen nu skal trække i arbejdstøjet og udstikke en retning for en større udbredelse af elbiler. Men samtidig understreger brancheorganisationen behovet for at sætte fart på etableringen af ladestandere i Danmark, hvis danskerne skal overbevises om fornuften i at udskifte deres benzin- og dieselslugere med grønnere alternativer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum