FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fagbevægelsen vil have permanente ændringer i Qatar

Del

I forbindelse med VM i fodbold har 35 faglige hovedorganisationer fra forskellige dele af verden udtrykt bekymring for migrantarbejderes forhold i Qatar og opfordrer til fortsat kamp for forbedringer.

VM i fodbold er fløjtet i gang i Qatar, og Fagbevægelsens Hovedorganisation har i den anledning sammen med 34 andre faglige hovedorganisationer fra hele verden skrevet under på en erklæring, der opfordrer til at bevare presset på styret i Qatar. 

”Hele verdens øjne hviler nu på Qatar, og det, vi er vidner til, er ganske enkelt grotesk. Migrantarbejdere bliver udnyttet, er retsløse og arbejder under slavelignende forhold. Det er vigtigt, at presset på Qatar ikke stopper, når VM i fodbold er ovre. Vi skal fastholde opmærksomheden på Qatar og andre regimer, der ikke overholder grundlæggende menneskerettigheder,” siger Lizette Risgaard, formand for FH.

Opret et center for migrantarbejdere

I erklæringen udtrykker organisationerne dyb bekymring for migrantarbejderes forhold i Qatar og opfordrer til, at styret gør langt mere for at gennemføre arbejdsreformer og respekterer retten til at organisere sig.

Migrantarbejdere udgør 89 procent af befolkningen i Qatar, men har ingen demokratisk stemme og bliver konsekvent undertrykt og udnyttet.

Konkret opfordrer de 35 organisationer til oprettelsen af et permanent center for migrantarbejdere, som skal styres af deres egne repræsentanter.

“Centret skal være med til at sikre, at migrantarbejderne har en stærk stemme. Deres repræsentanter skal kunne forhandle vilkår med styret og arbejdsgivere for at sikre bedre arbejdsvilkår. Også når lyset er slukket efter VM-finalen i fodbold,” siger Lizette Risgaard. 

Kontakter

Links

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum