Beskæftigelsesministeriet

Færre unge under 15 år har fritidsjob – og det vil Troels Lund have ændret

Del

Antallet af 13-14 årige unge, der har et fritidsjob, er faldet med over en tredjedel i perioden 2008 til 2017.

Selv om beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj, så afspejles det ikke i antallet af unge 13 og 14-årige, der har et fritidsjob. Før den økonomiske krise - i 2008 - var der knap 32.000 unge under 15 år med fritidsjob, mens tallet i 2017 lå på knap 20.000. Kigger man på andelen af de helt unge med fritidsjob er den faldet med 7 pct. point fra 22 pct. i 2008 til 15 pct. i 2017. Det viser en ny analyse, som er lavet af Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besluttede i slutningen af 2017 at justere i bekendtgørelsen om unges arbejde, så de unge mellem 13 og 15 år fra 1. januar 2018 fik flere muligheder for at arbejde.

Regelændringen betyder, at unge under 15 år gerne må udføre lettere ekspedition i alle typer virksomheder, hvor det førhen kun var tilladt at ekspedere kunder i mindre forretninger, som fx et bageri eller en kiosk.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi har lempet reglerne for unge mellem 13 og 15 år, så der er flere muligheder for, hvor de kan søge et fritidsjob. Og jeg håber, at det vil have en effekt. Desuden har vi lempet reglerne for beregning af boligstøtte, sådan at børns indkomster fra fx fritidsjob fra den 1. januar 2019 ikke har betydning for forældrenes boligstøtte.

- Selvfølgelig skal forholdene være i orden, og vi skal ikke gå på kompromis med sikkerheden. Men jeg mener, at det er godt, at unge mennesker kommer ud og snuser til arbejdsmarkedet. Det kan bidrage til værdifulde erfaringer og øget selvtillid at få lov at prøve sig selv af, tage ansvar og tjene sine egne penge. Så jeg synes, det er ærgerligt, at færre unge arbejder.

- Der er fortsat nogle udfordringer, når det kommer til, hvad virksomhederne præcist må sætte de unge til, og derfor har jeg holdt møde med COOP, repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter og medlemmer af Folketinget om, hvordan vi kan give de unge flere muligheder for at få et fritidsjob. På baggrund af det har jeg også bedt Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø komme med deres bud på konkrete idéer til mulige forenklinger af reglerne, uden at det øger risikoen for at de unge kan komme til skade.

Læs mere om analysen her.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juni 201931.7.2019 13:05:50 CESTPressemeddelelse

Ledigheden steg lidt i juni 2019 med 900 fuldtidspersoner. Det svarer til en ledighed på 104.300 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er dermed steget fra 3,7 pct. til 3,8 pct. af arbejdsstyrken. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Vi kan se, at ledigheden er steget lidt i juni, men samlet set er den stadig historisk lav. Vi har fortsat en unik chance for at sikre, at endnu flere får en fod ind på arbejdsmarkedet. - Her er et af de vigtigste redskaber for denne regering opkvalificering. Vi ønsker at forbedre mulighederne for efteruddannelse, for har man kvalifikationerne, er man mindre følsom overfor nedgang i økonomien. Det handler for os om at investere i mennesker på den lange bane i stedet for kun at tænke kortsigtet og rekruttere massivt i udlandet. - Samtidig vil vi forbedre arbejdsmiljøet helt generelt, så man trygt og sikkert kan gå på arbejde. Og vi vil sikre, at flygtninge og indvandrere i højere grad arb

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum