Lowell

Færre unge kæmper med gæld, men det er de svageste, der sidder tilbage

Del

Tidligere på året offentliggjorde Experian en rapport vedrørende unges økonomi, hvori det konstateres, at antallet af unge, der er registreret i RKI er stødt faldende. Dette kan Lowell Danmark imidlertid nikke genkendende til. Dog tyder vores tal på, at der ganske vist er færre unge, der har økonomiske problemer. Til gengæld er det de svageste, der sidder tilbage med en gæld, de ikke kan betale tilbage.

Anders Georgsen, analytiker hos Lowell Danmark, har undersøgt det yngre segment med udgangspunkt i Lowells egen data; Fra 2017 til 2018 ser vi et fald på 25 pct. i antallet af unge mellem 18 og 20 år, som bliver registreret hos os. Det gennemsnitlige skyldige beløb for gruppen er marginalt faldende i samme periode. Til gengæld observerer jeg, at det yngre segment efter registrering hos os har sværere ved at afbetale sine gældsforpligtelser. Samlet set viser min analyse, at det er de hårdest ramte, som ender i inkasso, mens unge med mindre gældsproblemer får betalt inden overdragelse til inkasso”, fortæller Anders Georgsen.

Uddybende information 

Lowells fokus på det yngre segment har givet en dybere forståelse for, hvilke problemer de unge oplever, når det handler om gæld. Vi møder ofte unge der har svært ved at afvikle deres gæld, simpelthen fordi de har mistet overblikket.

Vi ser det som en meget vigtig del af vores arbejde at hjælpe mennesker tilbage på sporet, og vi bruger meget tid på at rådgive og hjælpe de unge med, hvordan de kommer ud af deres gæld. Det de ofte mangler er et overblik, og det får de hos os”, siger Charlotte Bundgaard, Head of Contact Center hos Lowell Danmark.

For mere information, kontakt:

Keld Hvolbøl
Director, HR and Communications
Mobil: +45 29 82 87 52
Keld.Hvolbol@lowell.com 

Nøgleord

Information om Lowell

Lowell
Lowell
Langmarksvej 57 D
8700 Horsens

https://www.lowell.dk/

Lowell er en af Europas største credit management virksomheder - med en mission om at få kredit til at fungere bedre for alle. Vi opererer i Storbritannien, Tyskland, Østrig, Schweiz, Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland. Lowells unikke evne til at kombinere dataanalyser og solid risikostyring giver kunderne ekspertløsninger i gældsopkøb, tredjeparts gældsinddrivelser og outsourcing af diverse forretningsprocesser. Med Lowells etiske tilgang til gældshåndtering stræber vi altid efter det mest hensigtsmæssige, holdbare og retfærdige resultat for den enkelte. I 2015 fusionerede Lowell med de tyske markedsledere GFKL Group, og tre år senere i 2018 gennemførte Lowell opkøbet af dele af Intrums nordiske forretning, som har en markedsledende position i Norden. Lowell er ejet af de globale private kapitalvirksomheder Permira og Ontario Teacher`s Pension Plan. For mere information om Lowell besøg vores hjemmeside: www.lowell.dk.    

Følg pressemeddelelser fra Lowell

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lowell

Unge under 30 er blevet bedre til at betale deres gæld12.4.2018 06:00:00 CESTPressemeddelelse

De unge, der i gennem mange år er blevet anklaget for at have for meget gæld, har tilsyneladende forstået budskabet. En analyse af inkassosager, der blev overgivet til Lindorff tilbage i 2015 viser, at størrelsen på den misligholdte gæld den gang var omtrent lige så stor for unge under 30, som for personer på 40 – 50 år. Helt friske tal viser, at der er en klar tendens til, at de unge de seneste to år har sænket det gennemsnitlige gældsbeløb, der bliver overdraget til inkasso. Til gengæld har de 40-50 årige øget den gennemsnitlige størrelse på den gæld, der sendes til inkasso, med næsten 50%. De nye tal glæder adm. direktør for Lindorff Morten Engelbæk: ”Vores vigtigste opgave er at inddrive penge på vegne af vores kunder, så vi sikrer, at de har likviditet til at drive og udvikle deres forretning. Men derudover ser vi det også som en meget vigtig del af vores mission at hjælpe mennesker tilbage på sporet og udvikle et forbrug, der er bæredygtigt i forhold til deres indtægter. Det gæld

Peter Søren Hansen er ny salgsdirektør i Lindorff Danmark9.2.2018 14:18:00 CETPressemeddelelse

Peter Søren Hansen tiltrådte i begyndelsen af februar stillingen som salgsdirektør i Lindorff Danmark. Samtidig indtræder han i ledergruppen. ”Vi er glade for at få Peter på holdet, og jeg er sikker på, at han med sin baggrund bliver en stærk samarbejdspartner for både vores nuværende og vores kommende kunder”, siger adm. Direktør Morten Engelbæk. ”Vi står allerede stærkt i den finansielle sektor, hvor vi har meget stærke kompetencer, og vi ønsker at styrke vores position i denne sektor yderligere gennem et tæt samarbejde med bankerne. Vi har også meget store kunder inden for energi og forsyning, og vi har planer om at erobre nye, store segmenter, og Peter og hans team bliver naturligvis en meget vigtig del af dette”. Peter kommer fra en 12 år lang karriere i Nordea Bank, hvor han har haft flere lederroller, og primært har beskæftiget sig med btb segmentet.. ”Jeg ser frem til at blive en del af holdet hos Lindorff, som lige nu står med masser af muligheder på det danske marked for cred

Bliver julegaver betalt med budgetkontoen?22.12.2017 14:25:00 CETPressemeddelelse

Iflg. Dansk Erhverv og Danmarks Statistik forventes julehandlen at stige med 300 mio DKK i 2017 sammenlignet med 2016, så der i år bliver købt ind til jul for 11 mia DKK. Det svarer til en stigning i forhold til sidste år på 2,6%. En stor del af denne stigning hænger formentlig sammen med, at beskæftigelsen er steget markant, og de danske husholdningsøkonomier har oplevet fremgang de seneste år. Men de fleste oplever formentlig stadig, at særligt december og til dels også de omkringliggende måneder er lidt hårde ved privatøkonomien. I Lindorff har vi kigget på vores data for at se, om tidligere års store juleforbrug i nogle husholdninger slår igennem som en manglende evne til at betale regninger. ”Når vi kigger på krav som går til inkasso, er der ikke store udsving i antallet af sager vi modtager henover året”, siger analytiker Nis Gunvig, ”og det gælder på tværs af brancher og sektorer, altså både betaling af husleje, forbrug af el og varme, afdrag på banklån osv.” Der er altså ikke n

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum