Fængselsforbundet

Fængselsforbundet venter på svar fra Hækkerup om situationen i de grønlandske anstalter

Del

Fængselforbundet skrev til justitsminister Nick Hækkerup i begyndelsen af september med en opfordring om at gøre noget ved den alvorlige situation for vores kollegaer i Grønland.

Halvanden måned senere venter vi stadig på svar. Derfor offentliggør vi nu brevet.

Læs brevet her.

Forbundet er nemlig stærkt bekymrede for forholdene i Grønland.

Der mangler anstaltsbetjente i stort tal til at drive de seks grønlandske anstalter. Årsagen er, at lønnen i Grønland er meget lav. Lønniveauet er væsentlig lavere end i Danmark og leveomkostningerne er de samme.

Samtidig forsøger Kriminalforsorgen at få den nye anstalt i Nuuk i fuld drift. Det betyder blandt andet, at forvaringsdømte fra Herstedvester Fængsel sendes tilbage til Grønland, til trods for at anstalten mangler 40 procent af sin bemanding.

Fængselsforbundet opfordrer derfor nok engang ministeren til at tage ansvar for sine medarbejdere i Grønland og iværksætte initiativer, som kan afhjælpe situationen.

LÆS OGSÅ: Ny anstalt mangler betjente

LÆS OGSÅ: Grønlandske betjente kæmper for at hverdagen til at hænge sammen

Kontakter

Billeder

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum