Fængselsforbundet

Fængselsforbundet hilser genåbningen af Møgelkær Fængsel velkommen

Del

"Det er en rigtig god nyhed," siger forbundsformand Bo Yde Sørensen.

Tre år efter lukningen åbner fængslet ved Horsens Fjord igen.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) oplyser i dag, at Møgelkær Fængsel forventes at åbne til juni med plads til 66 afsonere.

Fængselsforbundet har siden lukningen i 2018 arbejdet for fængslets genåbning. Derfor er forbundsformanden glad for justitsministerens udmelding.

"Det er en rigtig god nyhed. Vi skal selvfølgelig bruge det, når vi har et helt fængsel, som står klar til brug," siger Bo Yde Sørensen.

Formanden understreger, at Kriminalforsorgen i de seneste tre år har været ramt at et historisk overbelæg. Derfor er det oplagt at genåbne fængslet.

"Vi har længe har peget på muligheden for at bruge Møgelkær igen. Jeg håber dog, at der er tilstrækkeligt med mandskab til at dække vagterne, for betjentmanglen er jo som bekendt et stort problem – også i Midt- og Nordjylland."

Stædig kamp for genåbning
Områdetillidsrepræsentant i Midt- og Nordjylland Hanne Munk Degn hilser også genåbningen velkommen.

"Forbundet har både lokalt og centralt kæmpet en stædig kamp for, at bygningerne ikke skulle stå tomme. Først blev der indrettet skole i dele af fængslet, og nu kommer der også fængsel. Vi er glade for, at det nu er lykkedes," siger Hanne Munk Degn.

Hun mener dog, at det var en fejl, at fængslet blev lukket i 2018: "Det skulle aldrig have været lukket med det store overbelæg, som der var dengang," siger hun.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, transportbetjente, institutionsmedarbejdere, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum