Haderslev Kommune

Fælleselevråd er kommet godt fra start

Del

Haderslev Kommune og Danske Skoleelever indgik i 2018 en partnerskabsaftale, der blandt andet indebar, at kommunen skulle oprette et Fælleselevråd. Fælleselevrådet har nu afsluttet deres første periode med Signe Marie Holler Kanstrup som formand, og der er blevet drøftet både trafik, unge på landet og grøn skole og en masse andre relevante emner.

Fælleselevrådet med udvalgsformand Henrik Rønnow.
Fælleselevrådet med udvalgsformand Henrik Rønnow.

Haderslev Kommune Fælleselevråd har nu afsluttet deres første periode. Elevrådet blev nedsat i starten af 2019 og består af elevrådsrepræsentanter fra elevrådene på kommunens skoler og tæller således i alt 28 medlemmer. Formålet med Fælleselevrådet er at inddrage eleverne i udviklingen af Folkeskolen og det politiske arbejde omkring læring og trivsel.

Og de første erfaringer med Fælleselevrådet har været positive, fortæller Fælleselevrådets formand, Signe Marie Holler Kanstrup:

”Det har været rigtig spændende at være en del af. Vi har fået startet fælleselevrådet godt op og mærket, hvad det var. Og så har vi fundet ud af, hvad det er for nogle punkter, vi vil arbejde med fremover og som vi håber, Fælleselevrådet vil fortsætte med næste år.”

Det er blandt andet emner som grøn skole, FNs Verdensmål og færre test og prøver, der står øverst på Fælleselevrådets dagsorden.

Også samarbejdet mellem eleverne i Fælleselevrådet har fungeret.

”På min skole, som er et ungeunivers, er det kun de ældste elever, der sidder i elevrådet, men her har der også været yngre elever med, og det har været rigtig godt også at få deres vinkel på nogle af emnerne”, siger Signe Marie Holler Kanstrup, der går i 8. klasse på Fællesskolen Favrdal Fjelstrup.

Henrik Rønnow, formand for Udvalget for Børn og Familier i Haderslev Kommune, glæder sig over, at Fælleselevrådet er kommet godt i gang.

”I Udvalget for Børn og Familier sætter vi stor pris på, at vi har fået et fælleselevråd, som er en naturlig samarbejdspartner for det politiske udvalg. Når vi skal vide noget om, hvordan det er at gå i skole, hvad er så mere naturligt end at spørge eleverne og inddrage dem på lige fod med eksempelvis skolebestyrelser, ledere og medarbejdere?” siger Henrik Rønnow og fortsætter:

”En god skole handler både om uddannelse og dannelse, og elevrådsarbejde er i høj grad demokratisk dannelse, som vi i udvalget glæder os over at bidrage til og drage nytte af.”

Kontakter

Henrik RønnowFormand for Udvalget for Børn og Familier

Tlf:20 22 05 77

Signe Marie Holler KanstrupFormand for Fælleselevrådet i Haderslev Kommune

Tlf:51 95 40 80

Billeder

Fælleselevrådet med udvalgsformand Henrik Rønnow.
Fælleselevrådet med udvalgsformand Henrik Rønnow.
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Jul i Gården5.11.2020 13:42:45 CETPressemeddelelse

Museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen vil gerne sikre julestemningen i Slotsgade. Julemagien skal først og fremmest skabes i de gamle huse, der danner en perfekt ramme for julen. Derfor holder museet længere åbent to weekender i november, hvor museet pynter op til den store guldmedalje. Desuden vil Ehlers Samlingen lukke op for sit skatkammer af Louis Ehlers’ private samlinger af sjældne skatte og sære fund, som samleren tillagde en særlig betydning, i en julekalender-udgave, der kan opleves ude fra gaden op til Juleaften.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum