Sikkerhedsstyrelsen

Fælles aktion i tatovørbranchen afslørede ulovlige tatovører

Del

Sikkerhedsstyrelsen, Skattestyrelsen og tre politikredse gennemførte i går en koordineret kontrolaktion i Kolding, Odense og Aabenraa i tatovørbranchen.

Torsdag gennemførte Skattestyrelsen, Politiet og Sikkerhedsstyrelsen en større aktion, hvor de på samme tid slog til hos tatovører i Kolding, Odense og Aabenraa.

Umiddelbart blev der konstateret lovovertrædelser på alle de kontrollerede tatoveringssteder. I alt afslørede aktionen 23 ulovlige tatovører.

I Danmark skal man være registreret som tatovør hos Sikkerhedsstyrelsen, før det er lovligt at tatovere. Hovedparten af de ikke-registrerede tatovører havde heller ikke gennemført det lovpligtige hygiejnekursus, der skal hindre, at kunderne får infektioner efter tatoveringer.

En sydamerikansk mand er derudover blevet sigtet for at have overtrådt udlændingeloven ved at have arbejdet som tatovør i Aabenraa uden at have gyldig arbejdstilladelse. Den sigtede erkender forholdet og kan nu se frem til en bøde.

–  Efterlevelsen af tatoveringsloven stod ringe til på de kontrollerede steder, og der venter et efterspil. Aktionen var baseret på et tip, så det er heldigvis ikke vores generelle indtryk af branchen. Mange gør sig umage med at følge reglerne, siger kontorchef Søren Assenholt Muff, Sikkerhedsstyrelsen.

I Danmark skal både tatoveringsstedet og tatovører være registreret i Sikkerhedsstyrelsen, der sikrer kontrol med branchen. Som kunde kan man medvirke til, at loven overholdes ved at gå ind og tjekke, om den udvalgte tatovør er tilmeldt hos Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerhedsstyrelsen udfører tilsyn med tatoveringsbranchen på vegne af Sundhedsministeriet.

Se oversigt over traditionelle tatoveringssteder og tatovører, der er registreret hos Sikkerhedsstyrelsen.
Register over tatoveringssteder | SikkerhedsstyrelsenKontakter

Yderligere oplysninger:

Sikkerhedsstyrelsens pressevagt, tlf. 22 38 44 51
Syd- og Sønderjyllands Politis Kommunikationsenhed, tlf. 56 42 25 04

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Nye krav skal gøre produkter og tjenester mere tilgængelige for personer med handicap3.11.2021 13:42:52 CET | Pressemeddelelse

Fra 28. juni 2025 skal det være lettere at benytte udvalgte produkter og tjenester, der anvendes til digital kommunikation og service for personer med handicap eller midlertidige funktionsnedsættelser. Da træder EU’s tilgængelighedsdirektiv i kraft, og i Danmark har Sikkerhedsstyrelsen derfor netop sendt et lovforslag i høring, som fastsætter de danske krav for at leve op til EU-reglerne for tilgængelighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum