Forsikring & Pension

Få rejseforsikringen på plads, inden du klikker i skiene

Del

Det er højsæson for skiskader. Mange tror, at det blå EU-sygesikringskort er godt nok på pisterne. Men det er det ikke, og det kan blive dyrt. Forsikringsoplysningen råder til at få styr på rejseforsikringen inden skiferien.

Foto: Maarten Duineveld on Unsplash
Foto: Maarten Duineveld on Unsplash

Hvert år ender skiferien for mange danskere med et ødelagt knæ eller en brækket ankel. Sidste år måtte de alene hos SOS International yde assistance til 750 danskere, som kom til skade på pisterne.

Forsikringsoplysningen fortæller, at man kan få sig en slem økonomisk overraskelse, hvis man efter et uheld skal transporteres hjem med et ambulancefly, og man ikke selv har en rejseforsikring.

- Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport. Næsten hver tredje dansker tror, at det blå kort dækker hjemtransport, så længe man rejser i EU, og knap hver fjerde tror, at kortet dækker som en rejseforsikring. Det viser en undersøgelse, som vi har gennemført sammen med Forsikringsguiden.dk, siger konsulent hos Forsikringsoplysningen Anja Lintrup Sørensen.

Den misforståelse kan blive dyr for skiglade danskere. Det blå EU-sygesikringskort sikrer nemlig kun danskerne adgang til behandling på lige fod med borgerne i det land, man er på skiferie i.

- Uden en rejseforsikring må man betale af egen lomme, hvis man fx skal transporteres hjem med særtransport, hvis man er blevet behandlet på et privathospital, som ofte er den eneste mulighed tæt på skisportssteder. Det samme gælder, hvis der er en egenbetaling ved lægebehandling i det land, man besøger. Det er nemlig heller ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort, siger Anja Lintrup Sørensen.

Hver fjerde har rejst uden en rejseforsikring

Hele 24 pct. af danskerne har rejst uden for Norden uden en rejseforsikring. Det viser tallene fra Epinion.

- Det er vigtigt at tjekke, om man har den rigtige rejseforsikring – evt. som en del af ens indboforsikring – og om den dækker skiferier. Nogle rejseforsikringer kræver, at man køber en tillægsforsikring, der dækker skisport. Det er en god idé at få styr på forsikringsdækningen, inden man klikker skistøvlerne i skiene, siger Anja Lintrup Sørensen.

På Forsikringsguiden.dk er det nemt at sammenligne rejseforsikringer på både dækning og pris.


Kilde:

SOS international og Epinion.

Epinion har for Forsikring & Pension i perioden 20. marts – 5. april 2019 gennemført i alt 3.003 interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.


Gode råd til skiferien

  • Husk, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport, behandling på privatklinik og egenbetaling. Supplér med en rejseforsikring
  • Tjek, om skisport kræver en udvidelse på din rejseforsikring
  • Overvej, om du har behov for en tillægsdækning for fx ubenyttet udstyr, ødelagt ferie m.m.
  • Sørg for at have en ulykkesforsikring – også til dine børn
  • Kør altid med skihjelm
  • Tjek FIS-reglerne (færdselsregler på ski), og sørg for at have en indboforsikring, som også indeholder en privat ansvarsforsikring
  • Kører du på skiferie i egen bil – så hent den gratis app ’Rødt kort’, inden du tager afsted. 

Om Forsikringsguiden.dk

Forsikringsguiden.dk er det eneste sammenligningsværktøj på nettet, der tilbyder nuanceret sammenligning af pris, dækning og service på de mest gængse forbrugerforsikringer, nemlig på bil-, hus-, fritidshus-, ulykkes-, indbo- og rejseforsikringer.

Forbrugerrådet TÆNK og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden.dk. Der er 20 selskaber med på Forsikringsguiden, som udgør knap 90 pct. af markedet for de forsikringsprodukter, du finder på Forsikringsguiden.dk.

Nøgleord

Kontakter

Pressetelefon: 41 91 91 01

Billeder

Foto: Maarten Duineveld on Unsplash
Foto: Maarten Duineveld on Unsplash
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring19.8.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvordan man er forsikret, hvis ens barn får udleveret en iPad af skolen? Ved de, hvornår man kan få erstatning fra sin rejseforsikring, hvis der opstår skader på en lejebil i udlandet, eller hvilke regler der gælder for genoptagelse af en ulykkesskade?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring13.7.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på ved kør selv-ferie i udlandet? Ved de, om man kan få erstatning, hvis man bliver påkørt af en speed pedelec (hurtig el-cykel) uden forsikring, eller hvilken forsikring der dækker, hvis vinkøleskabet kortslutter?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum