Europas største tigeranlæg er åbnet i Knuthenborg Safaripark
Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark er netop blevet indviet, og giver med sine 6000 m2 parkens fem tigre masser af plads at boltre sig på. Den ene af de fem tigre er den tidligere cirkustiger Keni, der har levet et turbulent liv i et spansk cirkus. Keni har - med sine 16 år på bagen - levet et langt liv i tigermålestok, og skal nu leve resten af sin alderdom i den lollandske safaripark.
Den internationale dyreværnsorganisation, AAP, har arbejdet tre år på at få Keni tilbage på fode igen både fysisk og mentalt. I dag kunne Keni træde ud i det, der bliver hans endelige otium og fristed: Tigerskoven i Knuthenborg. Anlægget er udformet i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.
Udgangspunktet for Tigerskovens indretning har fra begyndelsen været båret af store visioner hos både Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark:
- Vi er stolte af at samarbejde med Knuthenborg om et tigeranlæg, der ikke alene er Europas største, men også et anlæg med dyrevelfærd i højsædet. Vores fælles vision er, at der skal tænkes dyrevelfærd, dyreredning og bæredygtighed på tværs af alle områder. Der er ingen tvivl om, at dette er måden at udtænke, indrette og udføre fremtidens zoologiske anlæg, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.
Tigre er fra naturen solitære, og Tigerskoven bliver derfor opdelt i fire store områder, så man imødeser tigrenes behov. Den megen plads giver tigrene mulighed for at udfolde sig så naturligt som muligt. Og ikke nok med at tigrene får de bedste levevilkår, så får Knuthenborgs gæster også en helt unik naturoplevelse i form af en 200 meter lang board walk, i næsten fem meters højde. Heroppe kan gæsterne følge tigrenes uforstyrrede naturlige færden på allernærmeste hold.
For de af parkens gæster, hvor højdeskrækken nager, er der gode nyheder. Der er nemlig også bygget et ’ground view’ til Tigerskoven, hvor der er direkte kig ind i den enorme skov gennem en stor glasrude.
- Sidste år byggede vi sammen med Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til landets fire pensionerede cirkuselefanter, der bare skulle have lov at være elefanter. Derfor giver det god mening for os, at vi i den nye tigerskov også har gjort plads til pensionerede cirkustigre, der sammen med vores fire øvrige tigre ’bare skal være tigere’ – de skal være ude hele året og leve så naturligt som muligt, siger direktør i Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth.
Endnu flere cirkusdyr får i fremtiden brug for en håndsrækning. Forbud efter forbud mod at holde vilde dyr i cirkus ruller hen over Europa. Det betyder, at mange tidligere cirkusdyr bliver hjemløse. Knuthenborg vil derfor på sigt udvide Tigerskoven til otte hektar, så der bliver plads til flere pensionerede cirkustigre.
Tigerskoven er designet af Knuthenborg Safaripark i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og støttet af QATO Fonden. Tigerskoven er åben for alle besøgende i Knuthenborg Safaripark.
Nøgleord
Kontakter
Knuthenborg SafariparkCamilla Ellehammer Haxgart, kommunikationschef
Tlf:61134076ch@knuthenborg.dkMedievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Hjorte ramt af fly og en odder i stuen: 2024 blev opsigtsvækkende for dyreredderne20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De frivillige reddere hos Dyrenes Beskyttelse oplevede lidt af hvert i 2024, da de rykkede ud til knap 40.000 sager om dyr i nød.
Dyr dumpes stadig i stor stil16.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Over tusinde dyr er igen i år blevet dumpet, viser tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Det betyder, at der i 2024 i gennemsnit blev dumpet næsten 4 kæledyr om dagen. Organisationen håber, at 2025 bliver året, hvor dumping af dyr droppes.
Husk det nu: Affyringsperioden for fyrværkeri er ændret15.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
15. december starter salgsperioden for fyrværkeri til nytår, men som noget nyt må der i år først lovligt fyres af fra 31. december til 1. januar. Dyrenes Beskyttelse håber, at danskerne er bevidste om ændringen og på den måde tager mere hensyn til både dyr og mennesker.
Organisationer bekymrede for kæledyr: Stop salget af nikotinposer29.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at de små hvide snusposer bliver mere populære, ender flere og flere af dem på gaden og i naturen. Her kan de i værste tilfælde tage livet af hunde og andre dyr, der spiser dem. Det får nu en række organisationer til at råbe politikerne op. Og idéen om et politisk indgreb har tilsyneladende folkelig opbakning.
Organisationer i opråb: Stenbideren skal fredes nu27.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
For andet år i streg anbefaler DTU Aqua, at fiskeriet efter stenbidere stoppes. Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening og WWF står samlet om at kræve, at fødevareministeren i år følger anbefalingen, så de truede danske bestande får en chance for at genetablere sig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum