Aarhus Universitet: Arts

Europæisk kunstprojekt afsøger nye måder at skabe kunst sammen på

Del
Under projektet ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) har en række europæiske kunstnere det seneste år udforsket, hvordan kunstnerisk samskabelse kan ske på ny og anderledes vis. Den 25. januar præsenterer de deres erfaringer på Aarhus Universitet.

Kunst fødes, når kunstnere på forskellige måder konfronteres med hinanden og med andre – og i mødet mellem kulturelle baggrunde og sociale livssammenhænge.

Det er den grundlæggende præmis for projektet Art Rethinks Transformation for Training (forkortet ART4T), hvor 18 lovende kunstnere inden for blandt andet musik, teater, design og installationskunst det seneste år har afsøgt nye måder at kreere kunstnerisk samskabelse på.


Gruppen, der alle kommer fra det europæiske kontinent – heriblandt Danmark – er forløbet igennem blevet mentoreret af en række internationalt anerkendte kunstnere, og det foreløbige arbejde blev i september måned udstillet ved Biennale Arcipelago Mediterraneo i Palermo. 

Fra den 16. til den 26. januar samles kunstnerne så til en afsluttende workshop i København og Aarhus, hvor mentorerne atter vil følge arbejdet tæt, inden der afholdes en offentlig præsentation af workshoppen og forløbet på Aarhus Universitet.

Her er alle interesserede journalister og medier velkomne til at høre mere om projektet, ligesom det også kan aftales at komme på besøg under en 
workshop i dagene før for at opleve og møde kunstnerne.

Præsentationen foregår onsdag den 25. januar fra kl. 16.00 til kl. 18.00 i Kasernen, Langelandsgade 139, Bygning 1584, Dør ARum 112.

ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) er udtænkt af Associazione Culturale MeNO i Palermo i samarbejde med Aarhus Universitet og støttet af EU-programmet Erasmus+.

Yderligere information:
Peter M. Boenish, professor
Institut for Kommunikation og Kultur, Dramaturgi
Faculty of Arts, Aarhus Universitet
Telefon: 8716 3058
E-mail: peter.boenisch@cc.au.dk

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum