Europæisk kunstprojekt afsøger nye måder at skabe kunst sammen på
Kunst fødes, når kunstnere på forskellige måder konfronteres med hinanden og med andre – og i mødet mellem kulturelle baggrunde og sociale livssammenhænge.
Det er den grundlæggende præmis for projektet Art Rethinks Transformation for Training (forkortet ART4T), hvor 18 lovende kunstnere inden for blandt andet musik, teater, design og installationskunst det seneste år har afsøgt nye måder at kreere kunstnerisk samskabelse på.
Gruppen, der alle kommer fra det europæiske kontinent – heriblandt Danmark – er forløbet igennem blevet mentoreret af en række internationalt anerkendte kunstnere, og det foreløbige arbejde blev i september måned udstillet ved Biennale Arcipelago Mediterraneo i Palermo.
Fra den 16. til den 26. januar samles kunstnerne så til en afsluttende workshop i København og Aarhus, hvor mentorerne atter vil følge arbejdet tæt, inden der afholdes en offentlig præsentation af workshoppen og forløbet på Aarhus Universitet.
Her er alle interesserede journalister og medier velkomne til at høre mere om projektet, ligesom det også kan aftales at komme på besøg under en workshop i dagene før for at opleve og møde kunstnerne.
Præsentationen foregår onsdag den 25. januar fra kl. 16.00 til kl. 18.00 i Kasernen, Langelandsgade 139, Bygning 1584, Dør A, Rum 112.
ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) er udtænkt af Associazione Culturale MeNO i Palermo i samarbejde med Aarhus Universitet og støttet af EU-programmet Erasmus+.
Yderligere information:
Peter M. Boenish, professor
Institut for Kommunikation og Kultur, Dramaturgi
Faculty of Arts, Aarhus Universitet
Telefon: 8716 3058
E-mail: peter.boenisch@cc.au.dk
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Ekspertliste om kunstig intelligens28.3.2023 12:12:08 CEST | Pressemeddelelse
ChatGPT og kunstig intelligens fylder meget i medierne. Vi har samlet en række eksperter, der har forskellige perspektiver på kunstig intelligens herunder ChatGPT, maskinlæring og sociale velfærdsrobotter.
Gorm Harste: Forsvar af doktordisputats27.3.2023 13:36:05 CEST | Pressemeddelelse
Med henblik på tildeling af doktorgraden i filosofi (dr.phil.) forsvarer Gorm Harste, lektor emeritus, sin doktordisputats: The Habermas-Luhmann Debate.
Litteraturforsker Simona Zetterberg-Nielsen modtager nordisk forskningspris15.3.2023 07:57:00 CET | Pressemeddelelse
Lektor på Afdeling for Nordiske Studier og Oplevelsesøkonomi på Aarhus Universitet, Simona Zetterberg-Nielsen, har fået tildelt Nils Klim-prisen, der gives til en ung forsker i Norden, som har begået fremragende forskning inden for sit felt.
DPU-professor Jeppe Bundsgaard med i ekspertgruppe for de nye Nationale Færdighedstest9.3.2023 11:41:41 CET | Pressemeddelelse
Fra skoleåret 2026/27 indføres de nye Folkeskolens Nationale Færdighedstest, der skal erstatte de omdiskuterede nationale test. Børne- og undervisningsministeriet har udpeget Jeppe Bundsgaard, professor ved DPU, Aarhus Universitet, som medlem af den ekspertgruppe, der skal udarbejde faglige anbefalinger for de kommende test.
Ny professor i kognitionsvidenskab8.3.2023 14:12:23 CET | Pressemeddelelse
Kristian Tylén er udnævnt som professor i kognitionsvidenskab
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum