Aarhus Universitet: Arts

Europæisk kunstprojekt afsøger nye måder at skabe kunst sammen på

Del
Under projektet ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) har en række europæiske kunstnere det seneste år udforsket, hvordan kunstnerisk samskabelse kan ske på ny og anderledes vis. Den 25. januar præsenterer de deres erfaringer på Aarhus Universitet.

Kunst fødes, når kunstnere på forskellige måder konfronteres med hinanden og med andre – og i mødet mellem kulturelle baggrunde og sociale livssammenhænge.

Det er den grundlæggende præmis for projektet Art Rethinks Transformation for Training (forkortet ART4T), hvor 18 lovende kunstnere inden for blandt andet musik, teater, design og installationskunst det seneste år har afsøgt nye måder at kreere kunstnerisk samskabelse på.


Gruppen, der alle kommer fra det europæiske kontinent – heriblandt Danmark – er forløbet igennem blevet mentoreret af en række internationalt anerkendte kunstnere, og det foreløbige arbejde blev i september måned udstillet ved Biennale Arcipelago Mediterraneo i Palermo. 

Fra den 16. til den 26. januar samles kunstnerne så til en afsluttende workshop i København og Aarhus, hvor mentorerne atter vil følge arbejdet tæt, inden der afholdes en offentlig præsentation af workshoppen og forløbet på Aarhus Universitet.

Her er alle interesserede journalister og medier velkomne til at høre mere om projektet, ligesom det også kan aftales at komme på besøg under en 
workshop i dagene før for at opleve og møde kunstnerne.

Præsentationen foregår onsdag den 25. januar fra kl. 16.00 til kl. 18.00 i Kasernen, Langelandsgade 139, Bygning 1584, Dør ARum 112.

ART4T (Art Rethinks Transformation for Training) er udtænkt af Associazione Culturale MeNO i Palermo i samarbejde med Aarhus Universitet og støttet af EU-programmet Erasmus+.

Yderligere information:
Peter M. Boenish, professor
Institut for Kommunikation og Kultur, Dramaturgi
Faculty of Arts, Aarhus Universitet
Telefon: 8716 3058
E-mail: peter.boenisch@cc.au.dk

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse

Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.

Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse

Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.

Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye