De Danske Bilimportører

Europæisk bilsalg i plus efter 13 måneders tilbagegang

Del

August 2022 blev første måned i plus for indregistreringer af nye biler i Europa efter 13 måneder med tilbagegang. Helt præcist steg indregistreringerne med 4,4 procent ift. august 2021.

Selvom stigningen er et positivt signal, er antallet af indregistrerede biler stadig langt fra niveauet før corona-krisen. I EU blev der i august 2022 indregistreret 650.605 personbiler med de største stigninger i Italien (+9.9%), Spanien(+9.1%), Frankrig (+3.8%) og Tyskland (+3.0%).

”Vi håber, at dette er første indikation på lys for enden af tunnelen, selvom der stadig er meget stor usikkerhed om de kommende måneder” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører

Elbiler har været hårdt ramt

Det er i høj grad manglen på mikrochips, som har skabt problemer i store dele af bilproduktionen. Det har særligt haft betydning for leveringen af elbiler, som der har været lange udsigter til.

“Elbiler har været særlig hårdt ramt af manglen på delkomponenter, da netop disse biler bruger flere mikrochips end andre biler. Derfor er det positivt for den grønne omstilling, hvis der nu er udsigt til en normalisering af forsyningskæderne”, siger Mads Rørvig.

I Danmark udgør elbilssalget i 2022 17,5 procent, hvilket kunne have været langt højere, hvis ikke det var leveringsudfordringer.

Bilsalg

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører, ACEA.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum