Europabevægelsen

Europabevægelsens genvalgte formandskab: kernedansk tradition skal genoplives

Del

Lørdag den 29. maj har Europabevægelsen afviklet sit årlige landsmøde. På landsmødet er Stine Bosse genvalgt som formand. Endvidere er Jens-Kristian Lütken samt Jens Boe Andersen begge genvalgt som næstformænd.

Fra venstre frem: Jens-Kristian Lütken, Stine Bosse og Jens Boe andersen
Fra venstre frem: Jens-Kristian Lütken, Stine Bosse og Jens Boe andersen

Europabevægelsens landsmøde blev skudt i gang lørdag formiddag og sluttede kl. 16. Til mødet har alle Europabevægelsens godt 2700 medlemmer kunnet stemme. På landsmødet blev Europabevægelsens nuværende formandskab, som består af tre personer, genvalgt.

Det folkelige EU-mandat er en kernedansk tradition

Europabevægelsens genvalgte formand Stine Bosse har på flere kanter ros klar i forhold til regeringens EU-politik. Det gælder eksempelvis i forhold til regeringens vægt på beskyttelsen af EU’s grundlæggende værdier, herunder ligebehandling, pressefrihed og ytringsfrihed. Men hun har også en ”alvorlig opfordring” til regeringen.

- Det står skrevet ind i forståelsespapiret mellem regeringen og støttepartierne, at vi skal have en europapolitisk aftale. Der er mange temaer, der forener os, som bør inkluderes i en europapolitisk aftale. Kampen for retsstatsværdierne, kampen mod skatteundvigelse og en debat om forbeholdenes konsekvens for Danmarks indflydelse. Det ville styrke det folkelige EU-mandat, en kernedansk tradition, hvis alle partierne blev inkluderet i en europapolitisk aftale, siger formand for Europabevægelsen Stine Bosse.

Fordelene ved grænseoverskridende samarbejde skal genopdages

Tværpolitisk samarbejde er en dyd, som Jens-Kristian Lütken beskriver som kernen af Europabevægelsens eksistensberettigelse.

- Efter mere end et år, hvor vi har oplevet, at grænserne er blevet lukket, så er der i den grad behov for, at vi genopdager alle fordelene ved grænseoverskridende samarbejde. Det er i Danmarks interesse, at både varer og mennesker let og uhindret kan bevæge sig rundt inden for EU. Især i Øresundsregionen har vi oplevet de skadelige konsekvenser ved lukkede grænser. Der venter et stort genopbygningsarbejde på det område, og her bør vi samarbejde på tværs af partierne. Her spiller Europabevægelsen en vigtig rolle som samlingspunkt for alle pro-europæiske personer i Danmark, udtaler næstformand for Europabevægelsen Jens-Kristian Lütken

Jens Boe Andersen lægger vægt på, at den igangsatte Konference om Europas fremtid også er en vej til slutmålet om demokratisk inddragelse af befolkningen.

- Konferencen om Europas fremtid er netop skudt i gang, og den skal løbe omtrent et år frem. Vi kan virkelig ikke komme i gang for hurtigt, og jeg vil opfordre til, at man for alvor sætter midler af til borgerhøringer i Danmark, så det virkelig får flyvehøjde. Vi står klar til at hjælpe, lyder det fra næstformand for Europabevægelsen Jens Bo Andersen.

Stine Bosse er bestyrelseskvinde i Coop og formand for Tele Greenland samt formand for PlanBørnefonden. Jens-Kristian Lütken sidder i Københavns borgerrepræsentation for Venstre. Jens Boe Andersen arbejder til daglig i Røde Kors.

Landsmødet blev gennemført online.

Kontakter

Billeder

Fra venstre frem: Jens-Kristian Lütken, Stine Bosse og Jens Boe andersen
Fra venstre frem: Jens-Kristian Lütken, Stine Bosse og Jens Boe andersen
Download

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum