Europabevægelsen

Europabevægelsen: IS-mødrene er et europæisk problem

Del

Formand for Europabevægelsen Stine Bosse efterlyser et europæisk blik på de tidligere IS-støttere og børnene. Det er ikke blot Danmarks men hele EU’s terror-sikkerhed og stabilitet, der er på spil, understreger Stine Bosse.

I de seneste dage er de 19 danske børn i Al-Hoj og Al-Roj-lejren samt deres mødre blevet genstand for diskussion om dansk terror-sikkerhed. Formand for Europabevægelsen Stine Bosse gør opmærksom på, at ingen kan vide om de pågældende personer om 10 eller 15 år lige præcis vil rette deres vrede mod Danmark.

  • Islamisk Stat er et regime, som er vendt mod EU-traktatens grundlæggende værdier som ligestilling, pluralisme og rettigheder til mindretal. Det er derfor, at man angriber de europæiske hovedstæder. IS angriber først og fremmest vores levevis og ikke så meget et enkelt land. Men hvert enkelt land kan skærme hele Europa ved at leve op til egne forpligtelser og retsforfølge egne borgere, siger Stine Bosse.

Spørgsmålet om IS-sympatisører er en europæisk udfordring

Berlingske den 24. marts fortæller Thomas Renard, som er tilknyttet den europæiske tænketank Egmont Institute, at »alle IS-mænd og -kvinder, der er vendt hjem til Frankrig, Belgien og Holland siden 2016 er blevet retsforfulgt«. Endvidere er stort set alle blevet dømt.

I den forbindelse siger formand for Europabevægelsen, Stine Bosse:

  • EU er et forum, hvor vi bør finde fælles løsninger på fælles problemer. Det her kan slet, slet ikke isoleres til en dansk, belgisk eller tysk boble. Det ville være meget passende, hvis man eksempelvis drøftede spørgsmålet mellem de europæiske stats- og regeringschefer på online-mødet torsdag og fredag i denne uge. Der skal udveksles erfaringer og findes fælles fodslag.

Det er kun små to uger siden, at Europa-Parlamentet stemte for en fælles resolution, der blandt andet anbefaler, at EU-medlemslandene tager deres respektive børn hjem. I den socialdemokratiske gruppe, som tæller over 140 medlemmer, var der kun fire, der stemte imod ændringsforslaget, og tre af dem var de danske socialdemokrater. Formand for Europabevægelsen Stine Bosse gør opmærksom på, at EU-landene bør handle i tide for at minimere risikoen for terror fra kvinder eller børn, som IS rekrutterer.

  • Terror udgør en trussel mod vores frihedsrettigheder.  Alle vore værdier sættes under pres. Hvis børnene eller mødrene senere begår terror i EU, fordi vi ikke har handlet rettidigt, hjælper bagklogskab os ikke. Og hvis vi ikke handler, så har vi givet en direkte foræring til højrefløjen. Højrefløjen frabeder sig altid fællesskabets handlinger, hvorefter man beskylder fællesskabet for at være handlingslammede, siger Stine Bosse

Kontakter

Billeder

Information om Europabevægelsen

Europabevægelsen
Europabevægelsen
Rosenørns Allé 35, 1. th.
1970 Frederiksberg C

+45 33 141 141https://europabevaegelsen.dk

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Europabevægelsen ønsker et tæt europæisk samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Europabevægelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europabevægelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum