Erhvervsministeriet

EU styrker forbrugernes rettigheder og skaber øget gennemsigtighed på digitale tjenester

Del
I dag er det såkaldte ”ændringsdirektiv” blevet vedtaget i EU, og det er godt nyt for de danske forbrugere. For med direktivet opdateres de europæiske regler for forbrugerbeskyttelse, så de nu tilpasses den digitale tidsalder og favner flere af de problemstillinger, som den digitale udvikling har ført med sig.

En efterhånden velkendt problemstilling er brugen af falske brugeranmeldelser, hvor et hotel for eksempel roses til skyerne af, hvad der viser sig at være opdigtede brugere. Men fremover bliver de erhvervsdrivende forpligtet til at sikre, at de brugeranmeldelser, som de anvender i deres markedsføring, ikke er falske.

De nye regler betyder også, at det tydeligt skal oplyses, hvis en erhvervsdrivende har betalt for at opnå en højere placering i søgeresultater på prissammenligningsportaler på nettet. Det kan for eksempel være, når man bruger en portal til at søge efter sin næste ferierejse på tværs af forskellige forhandlere.

Med det nye direktiv indføres også øget gennemsigtighed omkring, hvem man som forbruger rent faktisk handler med, når man bevæger sig ind på online markedspladser. Det kan nemlig i dag være svært altid at gennemskue, om det er en erhvervsdrivende eller blot en anden forbruger, man handler med, og det kan have betydning for forbrugerens rettigheder.

Samtidig ensrettes håndhævelsen af EU’s forbrugerbeskyttelsesregler ved at fastsætte vejledende kriterier, der kan lægges vægt på, når erhvervsdrivende pålægges bøder for overtrædelse af reglerne.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”I en digital verden med voldsomt stigende e-handel er det vigtigt at sikre, at forbrugerlovgivningen følger med udviklingen. Jeg er glad for, at danske og europæiske forbrugere nu får bedre rettigheder, når de bruger de digitale tjenester og handler online. Danskerne handler i stigende grad på nettet, og det skal være let at gennemskue forhandlernes salgskneb, når man handler digitalt.”

Direktivet omfatter desuden et forbud mod videresalg af billetter, som er erhvervet ved brug af såkaldte billetrobotter.

Ændringsdirektivet er den ene del af pakken ”En ny aftale for forbrugerne”, som Europa-Kommissionen præsenterede i april 2018.

Læs mere om direktivet på EU-kommissionens hjemmeside

Kontakter

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Nyt organ skal sikre hurtigere adgang til fremtidens behandling for danske patienter6.4.2024 10:34:17 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheden TÜV SÜD Denmark MHS skal være såkaldt bemyndiget organ for certificering af medicinsk udstyr i Danmark. Det har Lægemiddelstyrelsen og EU-Kommissionen netop besluttet efter et udbud fra Erhvervsministeriet. Organet kan nu begynde arbejdet, så innovativt medicinsk udstyr hurtigst muligt kan komme på markedet til gavn for patienter, sundhedsvæsenet og life science-industrien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye