Plastindustrien

EU-Parlamentets beslutning om at blokere brugen af genanvendt PVC er i strid med ECHAs opfattelse og den cirkulære økonomi

Del

VinylPlus®, den europæiske PVC-industris frivillige forpligtelse til bæredygtig udvikling, beklager resultatet af den afstemning, der fandt sted i Europa-Parlamentet i Strasbourg onsdag om den foreslåede undtagelse for genanvendelse af blyholdigt PVC.

Indsamling og genanvendelse af PVC.
Indsamling og genanvendelse af PVC.

Afstemningen er i modstrid med resultatet af den videnskabelige evaluering, der er gennemført i løbet af de sidste fem år af Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA).

ECHAs videnskabelig evaluering konkluderede, at fortsat genanvendelse af det blyholdige PVC i øjeblikket er den bedste måde at håndtere det PVC-affald, der indeholder den type uønskede tilsætningsstoffer, som engang var tilladt, men som nu er forbudt. Se ECHAs udtalelse her.

Ifølge Ole Grøndahl Hansen, direktør i PVC Informationsrådet og VinylPlus’ repræsentant i Danmark, vil EU-Parlamentets beslutning have negative miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser:

”I mangel af nogen alternativ løsning er konsekvensen af dagens afstemning, at mange udtjente PVC-produkter med lang levetid skal bortskaffes ved forbrænding eller deponering, hvilket fører til en meget højere miljøbelastning for de næste generationer. Derudover blokerer beslutningen for de store klimabesparelser, som opnås ved genanvendelse.”

Afstemningen indebærer også en forsinkelse af det forbud mod blyholdige produkter, som importeres til Europa.

Den resulterende lovgivningsmæssige usikkerhed bringer investeringen i genanvendelsesteknologi i fare, undergraver den europæiske strategi for plast i den cirkulære økonomi og har betydelig indflydelse på evnen til at nå de genvindingsmål, der er aftalt i European Circular Plastics Alliance.

Kontakter

Ole Grøndahl Hansen, PVC Informationsrådet, der er VinylPlus’ repræsentant i Danmark: ogh@pvc.dk - 4073 4014.

Billeder

Indsamling og genanvendelse af PVC.
Indsamling og genanvendelse af PVC.
Download

Information om Plastindustrien

Plastindustrien
Plastindustrien
Vesterbrogade 1 E 3
1620 København

33308630http://www.plast.dk

Om VinylPlus®

VinylPlus® er den europæiske PVC-industris frivillige program for bæredygtig udvikling. Programmets medlemmer tæller hele PVC-værdikæden og er udviklet gennem dialog med NGO’er, myndigheder og civilsamfundet. VinylPlus opstiller en række mål og deadlines for bæredygtig udvikling af PVC, herunder genanvendelse af 800.000 tons PVC/år i 2020 og udfasning af problematiske tilsætningsstoffer. VinylPlus’ fremskridt auditeres af tredjepart, og fremlægges hvert år i en statusrapport. VinylPlus er medlem af FN’s Green Industry Platform, og betragtes som en frontløber for cirkulær økonomi af Europa-Kommissionen og rollemodel for andre industrisektorer af FN. Programmet dækker EU-27 samt Norge, Schweiz og UK.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum