Røde Kors

EU og Røde Kors i Danmark vil skabe større beskyttelse og værdighed for Sydsudanesiske flygtninge i Sudan

Del

EU har netop doneret 800.000 Euro til at Røde Kors i Danmark i endnu højere grad kan hjælpe Syd-sudanesiske flygtninge, der er flygtet over grænsen til White Nile State i Sudan.

Donationen fra EU vil styrke 30.000 sydsudanesiske flygtninges evne til at klare sig og sørge for, at de får adgang til basal beskyttelse og helt basale services.

Dansk Røde Kors’ landeansvarlige i Sudan, Fabio Beltrami siger:

”Støtten fra EU hjælper flygtninge med at klare den følelsesmæssige stress og usikkerhed. Vores udsendte arbejder hånd i hånd med Sudan Røde Halvmånes medarbejder og frivillige for at sikre psykosocial støtte og beskyttelse.”

Sydsudanesiske flygtninge i The White Nile State i Sudan har efterladt det meste bag sig på deres flugt. De kæmper med at klare de daglige udfordringer i flygtninge-lejre.

”I de tidligere EU-støttede projekter i 2018 har målgrupperne virkelig haft stort udbytte, og derfor kan også her støtte også ændre deres liv betragteligt. Det er mit mål at se dem glade,” siger Abdelazim Emam, der er projekt-ansvarlig for Sudans Red Halvmåne afdeling i The White Nile State.

Dansk Røde Kors har været i Sudan siden 1984.

Den Europæiske Kommissions afdeling for Hjælp og Civil Beskyttelse (ECHO) har til formål at redde og sikre liv, modvirke og lindre menneskelige lidelser og beskytte befolkningers integritet og værdighed mod naturkatastrofer og menneskeskabte kriser.

Flere end 17 millioner frivillige i 189 lande udgør kernen i Røde Kors. Røde Kors har gennem sin 150 år gamle historie bygget på den samme idé: At hjælpe mennesker i nød uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion.

Røde Kors i Danmark og EU:

http://ec.europa.eu/echo/index_en.htm

Nøgleord

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

15 folkemøder skal kickstarte hjælp til udsatte under genåbning15.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har forstærket daglige udfordringer med ensomhed og mistrivsel blandt mange. Behovet for støtte, fællesskaber og hjælp er større nu, end før Covid 19 gjorde sit indtog. Med 15 folkemøder i hele landet tager Røde Kors initiativ til at samle ildsjæle, civilsamfundet og repræsentanter fra virksomheder og myndigheder til at finde løsninger til dem, der fortsat lever med følgerne af coronakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum