DEO

EU for viderekomne: Hvad enhver bør vide om komitologi, lobbyisme og magtkampe i EU

Del

Når der skal træffes beslutninger i EU, så er der et større apparat af ambassader, udvalg, folkevalgte, eksperter, embedsmænd og lobbyister, der kommer på arbejde. Online debat den 24. februar 2021 i samarbejde med Aabenraa Bibliotekerne.

Der er liv og død på højkant, når udvalget for personlige værnemidler træder sammen, der er milliarder på højkant, når forholdet til UK efter Brexit skal organiseres og der er altid 705 folkevalgte medlemmer af Parlamentet og 27 regeringer med hver deres ambassade, der blander sig i beslutningerne.

Hvordan omsætter de ca. 320 komiteer under EU-Kommissionen de politiske beslutninger til konkrete regler? Hvordan får interesseorganisationer og virksomheder indflydelse på lovgivningen? Hvordan udspiller de politiske magtkampe sig i EU-Parlamentet og mellem medlemslandenes ambassader? Disse spørgsmål former udgangspunkt for en debat med Pelle Christy Geertsen, EU-ekspert og administrerende direktør i konsulentfirmaet Euraffex.

Debatten er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) i samarbejde med Aabenraa Bibliotekerne. Den foregår online onsdag den 24. februar 2021, 11.00-12.00. 

Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Det kan du gøre her. Så modtager du et link onsdag morgen. Med det kan du logge på mødet fra din computer/tablet.   

For yderligere information kontakt:   

Sekretariatsleder og chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen 

61 27 72 56 eller rasmus@deo.dk

Nøgleord

Kontakter

Rasmus Nørlem SørensenChefanalytiker og sekretariatsleder

Sekretariatsleder og chefanalytiker i DEO. Ekspert i EU’s demokrati, europæisk offentlighed, folkelig deltagelse og lobbyisme. Følger desuden nøje med i de store politiske debatter i Europa - herunder Brexit, EU's fremtid, social søjle, vækststrategi, og frihandel.

Rasmus har arbejdet som EU-journalist, redaktør og mødearrangør siden 2009 og optræder jævnligt i medierne som europæisk ekspert og kommentator.

Tlf:+45 61 27 72 56rasmus@deo.dk

Billeder

Links

Information om DEO

DEO
Nordkystvejen 2F
8961 Allingåbro

61 27 72 56https://www.deo.dk/

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som arbejder for demokrati i Europa. Vi er partipolitisk neutrale, men stiller kritiske spørgsmål og sætter problemer til debat. Vi arbejder for at engagere folk i EU-spørgsmål og søger at skabe rammerne for en levende og kvalificeret demokratisk debat. 

DEO’s formål er at fremme debat og oplysning om Den Europæiske Union. Ud fra en demokratisk tankegang ønsker vi at aktivere flest mulige i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

Følg pressemeddelelser fra DEO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEO

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum