Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

EU bør fremlægge plan for højere 2030-mål hurtigst muligt  

Del

Danmark har sammen med 11 andre lande sendt et åbent brev til næstformand Frans Timmermans, der opfordrer EU-Kommissionen til hurtigst muligt at fremlægge deres plan for, hvordan EU’s 2030-mål for CO2-reduktioner bliver hævet.

Danmark har været pennefører på et brev på vegne af ialt 12 medlemslande, der opfordrer  EU-Kommissionen til at øge tempoet på processen og præsentere en plan for et højere 2030-mål for CO2 reduktioner i EU så hurtigt som muligt og senest i juni.

EU har både evnen og potentialet til at tjene som godt eksempel og være med til at skabe en bølge af globalt klimamomentum, men det kræver, at beslutningen om at hæve 2030-målet bliver taget med rettidig omhu. Jo hurtigere vi har en solid basis for at tage beslutningen, jo bedre. Det er derfor, vi opfordrer EU-Kommissionen til at fremlægge deres plan for et højere mål så hurtigt som muligt”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Alle parter til Parisaftalen er forpligtede til at genbesøge deres NDC (nationally determined contribution) i år, og med FN’s årlige klimakonference (COP26) i Glasgow på tapetet allerede i november er der begrænset tid til at blive enige om et stærkere mål.

2020 skal være klimaambitionernes år og alle skal levere. Hvis nogen skulle have brug for flere grunde til at handle, så er de gentagne tilfælde af ekstremt vejr en konstant påmindelse om den uopsættelige situation, vi befinder os i”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

 Læs brevet her: https://kefm.dk/media/12992/joint-letter-call-for-plan-to-increase-2030-target.pdf

Fakta: De følgende 12 lande har skrevet under på brevet: Østrig, Danmark, Finland, Frankrig, Italien, Letland, Luxembourg, Holland, Portugal, Slovenien, Spanien og Sverige.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Anna Munck, tlf.: 23 69 10 73, mail: anmun@kefm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bedre muligheder for tilskud til grøn varme og energirenovering3.3.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Hvis de utætte vinduer trænger til at blive skiftet ud, eller det sorte fyr skal erstattes af en grøn varmepumpe, så bliver der nu bedre mulighed for at få tilskud. Fremover bliver der flere årlige ansøgningsrunder til den såkaldte Bygningspulje, så ansøgningerne kan blive behandlet hurtigere, og så man ikke skal vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Samtidig justeres tilskuddet, så flere kan få støtte. Næste ansøgningsrunde åbner i starten af april.

Denmark decides to construct the world’s first windenergy hub as an artificial island in the North Sea4.2.2021 12:00:00 CETPress release

Denmark has reached a landmark agreement on the construction of an energy hub in the North Sea. The energy hub will be an artificially constructed island 80 kilometers from the shore of the peninsula Jutland. It will be owned by a public-private partnership. The hub will strengthen the integration of Europe’s power grids and increase renewable electricity production necessary for a cli-mate neutral Europe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum