Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

EU bør fremlægge plan for højere 2030-mål hurtigst muligt  

Del

Danmark har sammen med 11 andre lande sendt et åbent brev til næstformand Frans Timmermans, der opfordrer EU-Kommissionen til hurtigst muligt at fremlægge deres plan for, hvordan EU’s 2030-mål for CO2-reduktioner bliver hævet.

Danmark har været pennefører på et brev på vegne af ialt 12 medlemslande, der opfordrer  EU-Kommissionen til at øge tempoet på processen og præsentere en plan for et højere 2030-mål for CO2 reduktioner i EU så hurtigt som muligt og senest i juni.

EU har både evnen og potentialet til at tjene som godt eksempel og være med til at skabe en bølge af globalt klimamomentum, men det kræver, at beslutningen om at hæve 2030-målet bliver taget med rettidig omhu. Jo hurtigere vi har en solid basis for at tage beslutningen, jo bedre. Det er derfor, vi opfordrer EU-Kommissionen til at fremlægge deres plan for et højere mål så hurtigt som muligt”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Alle parter til Parisaftalen er forpligtede til at genbesøge deres NDC (nationally determined contribution) i år, og med FN’s årlige klimakonference (COP26) i Glasgow på tapetet allerede i november er der begrænset tid til at blive enige om et stærkere mål.

2020 skal være klimaambitionernes år og alle skal levere. Hvis nogen skulle have brug for flere grunde til at handle, så er de gentagne tilfælde af ekstremt vejr en konstant påmindelse om den uopsættelige situation, vi befinder os i”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

 Læs brevet her: https://kefm.dk/media/12992/joint-letter-call-for-plan-to-increase-2030-target.pdf

Fakta: De følgende 12 lande har skrevet under på brevet: Østrig, Danmark, Finland, Frankrig, Italien, Letland, Luxembourg, Holland, Portugal, Slovenien, Spanien og Sverige.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Anna Munck, tlf.: 23 69 10 73, mail: anmun@kefm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Denmark unveils plan to build the world’s first offshore wind “energy islands”, ushering in a new era for offshore wind energy in Europe21.5.2020 21:31:32 CESTPressemeddelelse

The Danish government has just published its first climate plan, taking a step towards the nation’s goal of achieving climate neutrality by 2050. A key component of the plan is to build two energy islands, with a minimum capacity of 4GW. They will be capable of powering four million Danish homes or seven million electric vehicles with renewable electricity.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum