De Danske Bilimportører

EU-bilsalg i fremgang for 5. måned i træk

Del

December 2022 rundede af med en stigning i indregistreringer af nye biler i EU på 12,8 %. Det er den 5. måned i træk med fremgang i EU, hvilket vidner om, at markedet er i bedring.

Selvom stigningen er et positivt signal, er antallet af indregistrerede biler stadig lavere end niveauet før corona-krisen. I EU blev der i 2022 indregistreret 9,3 millioner personbiler i 2022. Der er dog tegn på fremgang at spore. Både Tyskland og Italien kunne præsentere tocifret vækst på henholdsvis 38,1 procent og 21,0 procent. Den stærke afslutning vidner om at der er lys i mørket, på trods af at det markedet i EU skrumpede med 4,6%.  

“Det er positivt, at der nu er udsigt til en normalisering af forsyningskæderne på tværs af EU. Det kommer særligt til at påvirke leveringerne af elbilerne. Det er godt nyt for den grønne omstilling - og for de ambitiøse mål, der er sat for hele bilindustrien,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører. 

Elbilerne fortsætter fremgangen

På personbilsmarkedet i EU er elbilerne en del af fremgangen. Faktisk er der tale om en fremgang på 22,0 procent, hvis man sammenligner nyregistreringer fra 3. kvartal 2022 med 3. kvartal 2021. På EU-plan udgør elbilerne 11,9 procent af nyregistrerede personbiler i 3. kvartal 2022. I Danmark var andelen af nyregistrerede elbiler 20,7 procent for 3. kvartal.  

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum