Turbine Forlaget A/S

Et kærligt portræt af Japan og japanerne

Del

I sin nye bog "Yoroshiku – 100 ting, du ikke vidste om Japan og japanerne" giver journalist og Japanekspert Asger Røjle Christensen et indblik i den japanske kultur. Vidste du for eksempel, at japanerne aldrig kysser hinanden i offentligheden? At veje og gader i Japan ikke har nogle navne, men kun består af numre? Og at der er et internationalt mangamuseum i Kyoto?

Bogens forside
Bogens forside

Asger Røjle Christensen er en erfaren dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han har fulgt udviklingen i Japan og Østasien i 35 år. Han har boet i Tokyo i Japan i 13 år af sit liv. Han kender landet, kulturen, sproget og menneskene særdels godt – og i sin nye bog deler han ud af sin erfaring og fortæller om 100 ting, som danskerne måske ikke ved om solens rige og dets indbyggere. Eksempelvis at ”Yoroshiku” på japansk bruges ligesom ”hils” på dansk, men i virkeligheden betyder noget i retningen af: ”Vil du ikke nok behandle hende pænt?”

Bogen er skrevet med stilfærdig humor og er illustreret af Lars-Ole Nejstgaard, som også har lavet illustrationer til Svikmøllen. Sammen tegner de et loyalt og venskabeligt portræt af landet og dets befolkning – med et underfundigt glimt i øjet.

En af de ting, som Asger Røjle Christensen fortæller, er, at der i Japan findes et virtuelt idol ved navn Miku Hatsune. Hun har store øjne, rottehaler og turkisfarvet hår. Og så vil hun for evigt være 16 år gammel. Hun har udgivet over 100.000 sange og giver live koncerter, hvor en stor tredimensionel tegnefilmsfigur er projekteret op på et lærred og synger duetter med rigtige mennesker.   

Men fænomenet Miku Hatsune er blot én af de ting, som Asger Røjle Christensen fortæller mere om i Yoroshiku – 100 ting, du ikke vidste om Japan og japanerne. Han beretter også om japanske skikke, som vi ikke har i Danmark, og giver et indblik i Japansk kultur, traditioner og historie – fra religion og betydningen af specifikke ord, til det japanske køkken og lønkampen.

Fakta om bogen: 

TITEL: Yoroshiku – 100 ting, du ikke vidste om Japan og japanerne
Forfatter: Asger Røjle Christensen
Illustrator: Lars-Ole Nejstgaard
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740672428
Sidetal: 284
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 19. november 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum