Anima

Estland forbyder pelsfarme

Del

I dag har parlamentet i Estland vedtaget et forbud mod alle typer pelsfarme. Animas afdeling i Estland, Nähtamatud Loomad, har længe kæmpet for dette historiske fremskridt, og I Danmark ser dyreværnsorganisationen forbuddet som et vink med en vognstang til danske politikere om at følge trop.

Chinchilla reddet fra lukket pelsfarm i Estland
Chinchilla reddet fra lukket pelsfarm i Estland

Af de 101 medlemmer af landets parlament stemte 55 for loven, der lukker alle pelsfarme fra 2026. I befolkningen er opbakningen til forbuddet massiv. Ifølge en nyere meningsmåling mener 75% af alle borgere i Estland, at ræve og mink ikke bør avles for deres pels. Også i Danmark glæder dyrevenner sig over forbuddet:

“Forbuddet kommer som sendt fra himlen”, siger Animas direktør Joh Vinding. “Vi fik Dannebrog fra Estland, og nu kan danske politikere også få inspiration til at gøre det midlertidige danske forbud mod minkfarme permanent. Det er virkelig klar besked om, at minkavl ikke har en fremtid.”

Der er nu 16 lande i Europa, som har forbudt eller umuliggjort pelsfarme. Disse er bl.a. Norge, Holland, Belgien, England, Tyskland og Østrig. Pelsindustrien har været i en langvarig økonomisk krise, som også har ramt hårdt i Estland. I begyndelsen af 2021 annoncerede landets største minkfarm, at de ikke længere havde nogen dyr. På sit højdepunkt var der 170.000 mink og ræve på farmen. 

Største borgerinitiativ nogensinde
I januar 2020 overraske Anima Estland 6161 digitale underskrifter, hvilket var den største opbakning til et borgerinitiativ i landets historie. Herefter valgte en gruppe politikere fra 3 forskellige partier at gå sammen om at ændre landets dyreværnslov, så pelsfarme ikke vil være tilladt fra 2026.

“Det er en fantastisk dag for tusindvis af dyr, som den nye lov vil redde fra et liv fuld af lidelse. Nu vil vi fejre det fantastiske fremskridt, og så vil vi arbejde videre for andre dyr i landbruget”, siger Kristina Mering, der leder Nähtamatud Loomad (Anima Estland). Hun har arbejdet for et forbud i næsten 15 år. I den tid har lignende lovforslag været fremsat 3 gange, hvor de er blevet nedstemt.

Kontakter

Billeder

Chinchilla reddet fra lukket pelsfarm i Estland
Chinchilla reddet fra lukket pelsfarm i Estland
Download
Kristina Mering overrækker borgerinitiativet
Kristina Mering overrækker borgerinitiativet
Download

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum