DI Vendsyssel

Erhvervsvenlighed: Det går både op og ned i Frederikshavn

Del

Frederikshavn Kommune rykker ti pladser ned af listen i DI’s undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Frederikshavn havner i år som nummer 40 ud af de 93 kommuner, som deltager i undersøgelsen.

Hvis man dykker lidt længere ned i tallene, ser det knap så kedeligt ud. Frederikshavn Kommune går frem i flere af undersøgelsens ni kategorier.

Kommunens image er blevet forbedret siden sidste år. Virksomhederne placerer Frederikshavn Kommune i top 10, når det handler om at tiltrække nye virksomheder. Der er også fremgang, når det handler om kommunens evne til at tiltrække nye borgere.

- Udvidelsen af havnene i Frederikshavn og Skagen er med til at trække nye virksomheder til kommunen. De seneste år viser, at det maritime miljø og de faciliteter, som havnene tilbyder, er attraktive for virksomhederne, siger Christina Ørskov, medlem af DI Vendsyssels bestyrelse.

Udviklingen på havnene og kommunens fokus på erhvervsgrunde afspejler sig i dette års undersøgelse. Virksomhederne kvitterer positivt for, at der er ledige erhvervsgrunde. Og de vurderer kommunens indsats for at sikre mobil- og bredbåndsdækning en del højere end sidste år.

Når Frederikshavn Kommune går tilbage i undersøgelsen, skyldes det ikke mindst, at den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden er faldet. Virksomhederne vurderer indsatsen i kommunens jobcenter lavere end i fjor. Det er især indsatsen for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft, der bliver vurderet lavere end tidligere.

- Virksomhederne er ikke helt så tilfredse med jobcentret som tidligere. Til gengæld kan vi se, at kommunens indsats for at tiltrække borgere bliver vurderet højere. I de senere år har indsatsen for at sikre kvalificeret arbejdskraft haft fokus på at tiltrække arbejdskraften udefra, og derfor skal de to kategorier ses i sammenhæng, siger Christina Ørskov.

Brønderslev Kommune er nummer 27 og Hjørring Kommune er nummer 61 i årets undersøgelse.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Dennis Jensen, deje@di.dk, tlf.: 2065 5202 eller pressekoordinator Claus Kaae-Nielsen, clkn@di.dk, tlf.: 2332 6829

Billeder

Information om DI Vendsyssel

DI Vendsyssel
DI VendsysselFor yderligere information om DI Vendsyssel:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Vendsyssel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vendsyssel

Ny DI-undersøgelse: Lunkent erhvervsklima i Vendsyssel30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

For 11. år i træk har Dansk Industri taget temperaturen på de danske kommuners lokale erhvervsklima. På årets rangliste over de mest erhvervsvenlige kommuner kravler Hjørring og Frederikshavn op af li-sten på en henholdsvis 35. plads og 20. plads. De lokale virksomheder i Brøndslev er til gengæld mindre tilfredse med den kommunale service, og kommunen rykker fra en 27. plads i 2019 til 63. pladsen i 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum