3F

Erhvervsuddannelse for grøn omstilling

Del
Opbakning fra 3F til regeringens ønske om flere på - og styrkede - erhvervsuddannelser samt opkvalificering og efteruddannelse til flere ufaglærte

3F hilser regeringens ønsker om at styrke erhvervsuddannelserne velkommen, hvilket øger mulighederne for grøn omstilling i samfundet og erhvervslivet betragteligt.

”Både virksomhederne og vores medlemmer er optaget af at sikre de nødvendige kvalifikationer til den grønne omstilling. Og alle fremskrivninger viser, at der bliver mangel på faglærte og kollegaer med opdateret viden om netop bæredygtighed, energioptimering og mere klimavenlig produktion. Det kræver, at regeringen styrker hele ”fødekæden” i uddannelsessektoren, og især erhvervsuddannelserne, AMU, FGU osv.,” siger forbundssekretær Søren Heisel.

Han henviser bl.a. til regeringens udmelding i dag – i forbindelse med lanceringen af udspillet ”Forberedt på fremtiden 1” – om, at der skal investeres i en mere praktisk folkeskole, at de 42.000 uden uddannelse eller job skal have en håndsrækning, og at erhvervsuddannelserne skal styrkes, så flere søger denne vej. Samt at flere ufaglærte skal opkvalificeres og efteruddannes.

”Vi fremlagde sidste efterår et ambitiøst uddannelsesudspil, så de unge får et ligeværdigt og ordentligt uddannelsesalternativ til det almene gymnasium. Og hvor AMU-uddannelserne også styrkes, for de er gennem alt for mange år blevet økonomisk forsømt,” siger Søren Heisel.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum