Energistyrelsen

Erhvervspuljen modtog rekordmange ansøgninger

Del
Ved den seneste åbning af Erhvervspuljen blev der ansøgt om tilskud til 449 grønne, energibesparende projekter fra danske virksomheder.

Da Erhvervspuljen den 13. september lukkede efter den femte puljeåbning i år, havde den modtaget et rekordhøjt antal ansøgninger om tilskud i en enkelt puljeåbning.

Det blev til 449 i alt, og det er knap 100 flere end den første ansøgningsrunde i 2021, der nu er den med næstflest ansøgninger. I alt blev der i puljeåbningen søgt tilskud for lidt mere end 144 mio. kr.

De indledende ansøgninger er første skridt i processen, og der er nu åbent for, at virksomhederne kan indsende en endelig ansøgning.

Nye regler på vej

Det var sidste gang, at puljen åbnede i sin nuværende form. Tidligere på året blev det besluttet i en bred politisk aftale, at Erhvervspuljen skulle ændres fra 2023.

I september blev aftalepartierne enige om at fremrykke ændringerne, så de i stedet bliver indført allerede fra 1. november i år.

Udskiftning af olie- og gaskedler er den type ansøgninger, som Erhvervspuljen modtager flest af, og de ændrede regler skal blandt andet gøre det lettere at søge tilskud til præcis den typer projekter. Det skal hjælpe danske virksomheder til hurtigere at blive uafhængige af russisk gas.

Den seneste åbning af Erhvervspuljen

  • 449 ansøgninger
  • Samlet søgt tilskud for 144.591.790 kr.
  • Størst ansøgte beløb 19.677.088 kr.

De 7 nye justeringer af Erhvervspuljen

  1. CO2 bliver indført som supplerende tildelingskriterie, hvilket åbner for, at projekter, der sparer CO2, men ikke energi, kan opnå støtte via Erhvervspuljen. F.eks. støtte til konvertering væk fra fossil gas til biobrændsel eller fjernvarme.

  2. Kravet om konkurrenceudsættelse bliver fjernet, så støtten kommer hurtigere ud at virke.

  3. Projekter kan sættes i gang, efter ansøgningen er indsendt.

  4. Administrationen af puljen bliver lettet med en positivliste med tiltag, som modtager en fast støttesats.

  5. En højere støttesats til investeringer i grøn omstilling bliver indført, og det inkluderer også energisparende initiativer.

  6. Tilskud til installation af nye gaskedler bliver stoppet.

  7. Det økonomiske incitament til at ansøge tilskud til projekter, der reducerer gasforbruget, bliver øget med en prioriteringsfaktor.

Kontakt

Kontorchef Rikke Reumert Schaltz, tlf: 3395 1253, mail: rkrs@ens.dk

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Stort potentiale for lagring af CO2 i den danske undergrund – I juni 2024 tager vi det første store skridt på vej mod CO2 lagring på land21.3.2024 13:21:21 CET | Pressemeddelelse

Fangst og lagring af CO2 (CCS) er nødvendigt for at nedbringe de globale temperaturstigninger, og den danske undergrund er særligt egnet til lagring af CO2. GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) vurderer, at der i den danske undergrund er potentiale for at lagre flere hundrede gange Danmarks årlige CO2-udledninger. Det gør den danske undergrund til én af de mest velegnede til at lagre CO2 i Europa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye