Næstved Kommune

Erhvervsplaymaker skal matche unge med erhvervslivet

Del

Folkeskoler og lokale virksomheder skal arbejde tættere sammen i fremtiden. Det er missionen i et nyt projekt som Næstved og Faxe Kommuner er gået sammen om. Projektet skal være med til at sikre virksomhederne den rette arbejdskraft på sigt. Nordea-fonden støtter projektet med 1,4 millioner kroner.

Ole Hilsen er ny erhvervsplaymaker i Næstved og Faxe Kommuner.
Ole Hilsen er ny erhvervsplaymaker i Næstved og Faxe Kommuner.

Næstved og Faxe Kommune har modtaget tilsammen 1,4 millioner kroner fra Nordea Fonden til et spritnyt projekt, der skal få folkeskoler og erhvervsliv til at spille sammen.
Der er brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. For at give de unge det bedste grundlag at vælge fremtid ud fra, skal den nyansatte erhvervsplaymaker Ole Hilden nu hjælpe med at gøre de unge klogere på de muligheder en erhvervsuddannelse giver.

De unges muligheder
- Det er et hjerteprojekt for mig. Det er så vigtigt at vi får præsenteret de unge for det væld af job og uddannelsesmuligheder, som findes i Næstved Kommune med en faglært uddannelse i hånden. Det er vigtigt, at vi følger op på sidste års succes med DM i Skills i Næstved og det gør vi nu ved at ansætte erhvervsplaymakeren, siger Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune. 

Erhvervsplaymakeren skal skabe varige relationer mellem folkeskolerne, erhvervsskolerne og erhvervslivet i Næstved og Faxe kommuner. Eleverne skal have flere praksisnære oplevelser gennem besøg på erhvervsskolerne og virksomhederne, og virksomhederne skal ud i klasselokalerne og formidle deres fag til eleverne.

Konkret skal søgningen til erhvervsuddannelser stige med 2 procentpoint og virksomhederne skal opleve øget adgang til rekruttering af elever/lærlinge og på sigt faglærte blandt unge i de to kommuner.

- Erhvervsplaymakeren er en idé, erhvervslivet selv er kommet med. Et godt forslag, som jeg er glad for, at vi har grebet sammen med Næstved Kommune – det giver os en vis volumen at være sammen om denne vigtige opgave. De unge har et overflødighedshorn af valgmuligheder i dag. Det kan være svært at beslutte sig for, hvad man skal bruge sit arbejdsliv på. Derfor ser jeg frem til, at erhvervsplaymakeren kan bistå med den kæmpe formidlingsopgave, der ligger i at fortælle om de unges mulighederne for uddannelserne. Alle vinder på det her, når de unge og erhvervslivet kommer tættere på hinanden, siger Ole Vive, borgmester i Faxe Kommune

Nordea-fonden støtter projektet og ser ligeledes gode muligheder i erhvervsplaymakeren. Nordea-fonden glæder sig til at følge indsatsen:

- Playmakermodellen er stærk, fordi skoler, erhvervsliv og de to kommuner Næstved og Faxe står skulder ved skulder i en vigtig fælles kamp for, at flere børn, unge og forældre får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange muligheder,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Mangler faglært arbejdskraft
Dansk Industri har længe råbt højt om at flere unge skal tage en faglært uddannelse, som eksempelvis smed eller elektriker. Frem mod 2025 vil der ifølge Dansk Industri mangle 44.000 faglærte til at aftage arbejdspladserne. Og det skyldes, at de unge ikke vælger erhvervsskolerne i tilstrækkelig grad i dag.

Erhvervsplaymakeren skal samarbejde bredt med blandt andet Business Faxe, Ungdomsskolen i Faxe, Næstved Erhverv og Center for Dagtilbud og Skole i Næstved Kommune.

Kontakter

Borgmester Ole Vive, telefon 2499 1383
Borgmester Carsten Rasmussen, telefon 2545 0943
Erhvervsplaymaker Ole Hilden, telefon 6070 5175

Billeder

Ole Hilsen er ny erhvervsplaymaker i Næstved og Faxe Kommuner.
Ole Hilsen er ny erhvervsplaymaker i Næstved og Faxe Kommuner.
Download
Borgmester Carsten Rasmussen og erhvervsplaymaker Ole Hilden.
Borgmester Carsten Rasmussen og erhvervsplaymaker Ole Hilden.
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Nye boligformer i landområderne – online borgermøde28.5.2020 21:55:00 CESTPressemeddelelse

Næstved Kommune inviterer til oplæg og debat på deres Facebookside. Emnet denne gang er, hvordan kommunen i en kommende revision af kommuneplanen kan skabe mulighed for nye boligformer i landområderne. Alle er velkomne online 3. juni. Først er der oplæg om boligformer og deres betydning for lokalområdet. Derefter byder hele Landdistriktsudvalget op til diskussion, svarer på spørgsmål og lytter til forslag om nye boligformer i landdistrikterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum