DI Trekantområdet

Erhvervsklimaet dykker i Fredericia

Del

Virksomhedernes vurdering af erhvervsklimaet i Fredericia Kommune har taget et dyk. I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima lander Fredericia i år på en 36. plads blandt alle landets kommuner. Det er en tilbagegang på 22 pladser siden sidste års undersøgelse, hvor kommunen ellers tog et stort skridt op af ranglisten.

Samtidig kan kommunen dog glæde sig over at være landets absolut bedste til at tilbyde virksomhederne gode fysiske rammer i form af gode erhvervsgrunde og at sikre, at der både er plads og albuerum til boliger og erhvervsvirksomheder.

- Det er ærgerligt, at Fredericia Kommune ikke har kunne holde fast i den positive fremgang igennem de seneste år, men kommunen skal have stor ros for at være stærk til at sikre en god fysisk planlægning, hvilket også gælder kommunens indsats for at sikre god bredbånd- og mobildækning. Det er naturligvis et skår i glæden, at det samlede resultat går tilbage, og det vil vi nu tage en snak med Fredericia Kommune om, siger formand for DI Trekantområdet, adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S.

Det er især virksomhedernes vurdering af den helt overordnede erhvervsvenlighed, der i år har taget et dyk, og som trækker ned i det samlede undersøgelsesresultatet. Men ud over den fysiske planlægning får kommunen også pæne tilbagemeldinger på en lang række andre områder. Det gælder blandt andet i relation til kommunens indsats for at sikre en god infrastruktur i kommunen. Netop infrastrukturen er det politikområde, virksomhederne anbefaler kommunen at prioritere højst i de kommende års arbejde.

- Kommunens image er også stadigvæk rigtig fint, og der er ros til kommunens indsats for at tiltrække nye virksomheder til kommunen. Fredericia Kommune får også positive ord med på vejen for samarbejdet imellem folkeskolen og kommunens virksomheder. I det hele taget vurderer virksomhederne, at dialogen med politikere og embedsfolk er tilfredsstillende, og især kommunens måde af formidle væsentlige informationer får større tilfredshed i årets undersøgelse, siger Carsten Kind.

Blandt de kommunale indsatser, der får en mindre god vurdering af virksomhederne, er kommunens indsats for at sikre kvalificerede medarbejdere til virksomhederne og samarbejdet med jobcentret kunne godt blive bedre.

Ligeledes er vurderingen af byggesagsbehandlingen dårligere i årets undersøgelse.

- Det er naturligvis bekymrende, for byggesagsbehandlingen har stor betydning for at virksomhederne kan udvikle sig, og i yderste konsekvens kan det betyde tabte ordrer, hvis en nødvendig til- eller ombygning af virksomheden må vente på lange og besværlige sagsgange i kommunen, siger Carsten Kind.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkeligt antal svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Koordinator Vinnie Røslau 
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum