Erhvervshus MidtjyllandErhvervshus Midtjylland

Erhvervsfolk hjælper gratis under Corona-krise

Del

Early Warning-programmet melder klar til at yde gratis hjælp og sparring til små og mellemstore virksomheder, der oplever eller frygter økonomiske konsekvenser af Corona-krisen.

Coronakrisen er hård for de danske virksomheder. Early Warnings konsulenter hjælper virksomheder, der møder bump på vejen.
Coronakrisen er hård for de danske virksomheder. Early Warnings konsulenter hjælper virksomheder, der møder bump på vejen.

Små og mellemstore virksomheder i hele landet kan få gratis råd og vejledning gennem Early Warning-programmet. Programmet giver gratis adgang til en sparring, som er velafprøvet i forhold til at hjælpe virksomheder, som oplever bump på vejen eller allerede er i økonomisk krise.

”Hvis små og mellemstore virksomheder oplever tegn på krise som følge af Corona-situationen, står vi klar med rutinerede konsulenter, et korps af 80 frivillige erhvervsfolk, der kan hjælpe uden beregning, samt en kreds af insolvensadvokater, der også kan træde til,” siger direktør Erik Krarup, Erhvervshus Midtjylland, der er national tovholder på det landsdækkende Early Warning-program.

Corona-krisen kan allerede nu mærkes på antal henvendelser til Early Warning.

”Vi mærker allerede nu en øget efterspørgsel efter hjælpen, og vi er klar til at hjælpe. Når virksomheder kontakter os, vil de i første omgang få en telefonsamtale med en af vores erfarne konsulenter, som vil skabe sig et første overblik over karakteren af de udfordringer, virksomheden har. Næste skridt er typisk, at vi på et telefonmøde vil gennemgå og drøfte virksomhedens situation og skabe overblik over mulige indsatser og løsninger, og ofte vil virksomheden derefter blive tilbudt rådgivning af en af vores erfarne frivillige rådgivere,” siger Erik Krarup.

Early Warning har eksisteret siden 2007 og har siden da hjulpet mere end 6.000 virksomheder.

”Alle konsulenter og langt hovedparten af de frivillige rådgivere og insolvensadvokaterne har meldt ind, at de er ekstra parate til at yde hjælp i den kommende tid. Det er vi rigtig glade for, meget tyder desværre, at der bliver brug for deres hjælp,” siger Erik Krarup.

Blandt de økonomiske problemer, som Corona-krisen kan bevirke for virksomheder, er:

  • Medarbejdere sendes i karantæne
  • Kunder annullerer ordrer
  • Omsætningen falder, måske drastisk
  • Kunder frabeder sig besøg af sælgere
  • Øget pres fra debitorer og kreditorer
  • Kan ikke modtage underleverancer

Early Warning tilbyder hjælp og sparring om, hvordan virksomhederne kommer bedst igennem krisen. Hjælpen er gratis, uvildig og fortrolig. Kontakten til Early Warning foregår via landets seks Erhvervshuse.

Early Warning er finansieret Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og landets seks tværkommunale Erhvervshuse.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt for pressen
Direktør Erik Krarup, Erhvervshus Midtjylland
Tlf: 24 47 42 07
Mail: ek@erhvervshusmidtjylland.dk

Billeder

Coronakrisen er hård for de danske virksomheder. Early Warnings konsulenter hjælper virksomheder, der møder bump på vejen.
Coronakrisen er hård for de danske virksomheder. Early Warnings konsulenter hjælper virksomheder, der møder bump på vejen.
Download
Erik Krarup, Direktør, Erhvervshus Midtjylland
Erik Krarup, Direktør, Erhvervshus Midtjylland
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Omfattende og faktabaseret temperaturmåling fremlægger det midtjyske erhvervslivs styrker og svagheder såvel som muligheder og udfordringer25.9.2020 07:43:54 CESTPressemeddelelse

’Erhvervsudvikling - Strategi, styrker og statistik’ - det er overskriften på de 19 rapporter som Erhvervshus Midtjylland netop har udgivet; det er første udgave af kommunerapporter om erhvervsudvikling i Midtjylland. Rapporterne har til formål at danne et solidt grundlag for kommunernes og erhvervshusets fælles indsats i forhold til at arbejde med lokale og regionale styrkepositioner og drivkræfter for vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum