Esbjerg Kommune

Erfaren skoleleder bliver Esbjerg Kommunes nye skolechef

Del

Cosmosskolens skoleleder, Morten Mærsk Schmidt, bliver fra den 1. maj skolechef i Esbjerg Kommune. Med ind i sit nye job tager han 30 års erfaring som lærer og leder i folkeskolen, og både den nye skolechef og Børn & Kulturs direktør ser frem til at arbejde for den fortsatte udvikling af folkeskolen.

Morten Mærsk Schmidt glæder sig til at overtage posten som hele kommunens nye skolechef fra 1. maj 2022. Foto: Esbjerg Kommune
Morten Mærsk Schmidt glæder sig til at overtage posten som hele kommunens nye skolechef fra 1. maj 2022. Foto: Esbjerg Kommune

Morten Mærsk Schmidt bliver fra den 1. maj Esbjerg Kommunes nye skolechef. Det betyder, at han efter cirka syv år forlader jobbet som skoleleder på Cosmosskolen og i stedet bliver chef for kommunens samlede skolevæsen.

Det er med stor erfaring i rygsækken, at Morten Mærsk Schmidt går ind i sit nye job. Han er uddannet lærer fra Nørre Nissum Seminarium i 1992 og var i de første tre år af sit arbejdsliv med til at starte en idrætsefterskole. I 1995 kom han til folkeskolen i Esbjerg Kommune, hvor han har været lige siden - bortset fra to år som viceskoleleder i Varde Kommune. I mange år var Morten Mærsk Schmidt ansat på Nordre Skole i Bramming, inden han i 2012 blev skoleleder på Bryndum Skole. Da Esbjerg Kommune i sommeren 2015 fik en ny skolestruktur, blev Morten Mærsk Schmidt skoleleder for Cosmosskolen med de tre afdelinger Spangsbjergskolen, Boldesager Skole og Bakkeskolen.

Stort indblik i folkeskolen og kommunen

Direktøren for Børn & Kultur, René G. Nielsen, ser frem til samarbejdet og har stor tiltro til Morten Mærsk Schmidt som skolechef.

”Jeg er rigtig glad for, at Morten bliver Esbjerg Kommunes nye skolechef. Han har et stort indblik i både skolerne og kommunen generelt, og det er en klar fordel, når vi skal fortsætte den spændende udvikling af folkeskolen. Samtidig kender han arbejdet med frihedsforsøget indefra og går selv foran i den måde, vi gerne vil tænke ledelse på. Morten har en udpræget samarbejdende stil, som passer godt til friheden og den kurs, vi har sat for folkeskolen,” siger René G. Nielsen.

Morten Mærsk Schmidt glæder sig til at tage fat på opgaverne og sætte retningen for folkeskolen sammen med alle de dygtige og engagerede ansatte i og omkring Esbjerg Kommunes skoler:    

”Som lærer og leder på skoler rundt i Esbjerg Kommune har jeg altid været blandt dygtige og engagerede mennesker. Det har været en fornøjelse og efter snart 7 år sammen med Cosmosskolens gode folk, glæder jeg mig nu meget til at udvide spillepladen til hele Esbjergs skolevæsen,” siger Morten Mærsk Schmidt.

Samarbejde, tillid og Frihedsforsøget ligger den nye skolechef meget på sinde:

”Esbjerg Kommune er fyldt med elever, forældre, medarbejdere, ledere, samarbejdspartnere, forvaltningsfolk og politikere, der i den grad har skolerne ”på sinde”, og jeg glæder mig til at samarbejde med dem alle, så vi forsat kan arbejde godt videre med Frihedsforsøget. Det sker kun igennem tillid, inddragelse og dialog med hinanden, så vi sikrer at Esbjerg Kommune evner at tilbyde eleverne et motiverende undervisningsmiljø og lærerne et vice versa arbejdsmiljø, som vi alle kan være glade og stolte over.”

Morten Mærsk Schmidt er 54 år og bor i Bramming med sin kone Laila. De har tilsammen 5 voksne børn.

 

Fakta om folkeskolen

Esbjerg Kommune har 25 folkeskoler, som hver og én har deres egne kendetegn og muligheder. Fælles for dem alle er folkeskolens fundament af fællesskab, faglighed, forskellighed og frihed.

Folkeskolerne i Esbjerg Kommune rummer ca. 11.500 børn fra 0. - 10. klasse.

Kontakter

René G. Nielsen, direktør for Børn & Kultur, tlf. 24 62 67 43, rn1@esbjerg.dk

Morten Mærsk Schmidt, skolechef fra 1. maj 2022, tlf. 26 15 15 33, morsc@esbjerg.dk

Billeder

Morten Mærsk Schmidt glæder sig til at overtage posten som hele kommunens nye skolechef fra 1. maj 2022. Foto: Esbjerg Kommune
Morten Mærsk Schmidt glæder sig til at overtage posten som hele kommunens nye skolechef fra 1. maj 2022. Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum