ERC Advanced Grant til professor Lars Birkedal

Del
Tillykke til professor og Villum Investigator Lars Birkedal, som er blevet tildelt det prestigefyldte ERC Advanced Grant til sit forskningsprojektet CHORDS (Compositional Higher-Order Reasoning about Distributed Systems). ERC Advanced Grant er et af de mest eftertragtede forskningsbevillinger i Europa, og det anerkender fremragende forskere, der har demonstreret exceptionelle resultater inden for deres felt. Bevillingen på op til 2,5 millioner euro giver forskerene mulighed for at arbejde med banebrydende forskningsprojekter.
Foto af Lars Birkedal. Fotograf: SØren Kjeldgaard
Foto af Lars Birkedal. Fotograf: SØren Kjeldgaard

Softwaresystemer er kritiske for det moderne samfunds infrastruktur, men softwarefejl og sikkerhedsbrud udgør enorme omkostninger og risici. Den traditionelle metode til at teste softwaresystemer er utilstrækkelig i forhold til at garantere, der ikke vil opstå fejl og sikkerhedsbrud, da ikke alle udførelsesveje er dækket af testen. Dette gælder især for concurrent og distribuerede systemer, hvor der simpelthen er for mange eksekveringsstier at teste.

CHORDS-projektet vil forske i og udvikle nye teorier, programlogikker og metoder til matematisk ræsonnementer omkring implementeringer af distribuerede systemer, og vil dermed lægge grundlaget for værktøjer, der vil hjælpe programmører med at lave mere korrekte og sikre distribuerede systemer.

Lars Birkedal er en af ​​de førende eksperter inden for programmeringssprog, semantik og logik. Hans arbejde har haft en betydelig indflydelse på feltet, og han har modtaget mange forskningsbevillinger og priser, herunder Eliteforsk prisen (2015) og ACM SIGPLAN Robin Milner Young Researcher Award (2013). CHORDS-projektet er et ambitiøst og innovativt projekt, der vil bygge videre på Birkedals nuværende forskning i programverifikation til moderne softwaresystemer. Bevilling er et bevis på Lars' talent og ekspertise, at han er blevet tildelt ERC Advanced Grant.

ERC grant modtagere på instituttet:

- Lars Birkedal (2023, Advanced Grant)

- Anders Møller (2022, 2 x Proof of Concept Grant)

- Hans Gellersen (2020, Advanced Grant)

- Claudio Orlandi (2018, Starting Grant)

- Susanne Bødker (2016, Advanced Grant)

- Ivan Damgaard (2014, Advanced Grant)

- Jesper Buus (2011, Starting Grant)

- Anders Møller (2014, Consolidator Grant)

Nøgleord

Kontakter

Professor Lars Birkedal, birkedal@cs.au.dk, 23838546
Kommunikationsmedarbejder Sofia Rasmussen, sofia@cs.au.dk, 24424345

Billeder

Foto af Lars Birkedal. Fotograf: SØren Kjeldgaard
Foto af Lars Birkedal. Fotograf: SØren Kjeldgaard
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Institut for Datalogi har siden 1968 uddannet dataloger til stor gavn for danske og internationale virksomheder. Instituttets forskere er internationalt anerkendt inden for både teoretisk og eksperimentel datalogi.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Ny viden om funktionen af planters ”hjerte” kan beskytte planter mod skadedyr16.5.2023 09:07:22 CEST | Pressemeddelelse

Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget hemmeligheden bag, hvordan planter flytter sukker ved hjælp af et transport protein, der hedder SUC. Dette gennembrud løser et mangeårigt mysterium om plantens ”hjerte” og kaster nyt lys over, hvordan planter forsvarer sig mod skadedyr. Opdagelsen offentliggjort i Nature Plants er resultatet af fem års forskning udført af et hold talentfulde forskere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum