ERC Advanced Grant til professor Lars Birkedal

Softwaresystemer er kritiske for det moderne samfunds infrastruktur, men softwarefejl og sikkerhedsbrud udgør enorme omkostninger og risici. Den traditionelle metode til at teste softwaresystemer er utilstrækkelig i forhold til at garantere, der ikke vil opstå fejl og sikkerhedsbrud, da ikke alle udførelsesveje er dækket af testen. Dette gælder især for concurrent og distribuerede systemer, hvor der simpelthen er for mange eksekveringsstier at teste.
CHORDS-projektet vil forske i og udvikle nye teorier, programlogikker og metoder til matematisk ræsonnementer omkring implementeringer af distribuerede systemer, og vil dermed lægge grundlaget for værktøjer, der vil hjælpe programmører med at lave mere korrekte og sikre distribuerede systemer.
Lars Birkedal er en af de førende eksperter inden for programmeringssprog, semantik og logik. Hans arbejde har haft en betydelig indflydelse på feltet, og han har modtaget mange forskningsbevillinger og priser, herunder Eliteforsk prisen (2015) og ACM SIGPLAN Robin Milner Young Researcher Award (2013). CHORDS-projektet er et ambitiøst og innovativt projekt, der vil bygge videre på Birkedals nuværende forskning i programverifikation til moderne softwaresystemer. Bevilling er et bevis på Lars' talent og ekspertise, at han er blevet tildelt ERC Advanced Grant.
ERC grant modtagere på instituttet:
- Lars Birkedal (2023, Advanced Grant)
- Anders Møller (2022, 2 x Proof of Concept Grant)
- Hans Gellersen (2020, Advanced Grant)
- Claudio Orlandi (2018, Starting Grant)
- Susanne Bødker (2016, Advanced Grant)
- Ivan Damgaard (2014, Advanced Grant)
- Jesper Buus (2011, Starting Grant)
- Anders Møller (2014, Consolidator Grant)
Nøgleord
Kontakter
Professor Lars Birkedal, birkedal@cs.au.dk, 23838546
Kommunikationsmedarbejder Sofia Rasmussen, sofia@cs.au.dk, 24424345
Billeder

Links
Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Institut for Datalogi har siden 1968 uddannet dataloger til stor gavn for danske og internationale virksomheder. Instituttets forskere er internationalt anerkendt inden for både teoretisk og eksperimentel datalogi.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Milliarder af mennesker slipper for farlig varme, hvis vi begrænser global opvarmning til 1,5°23.5.2023 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mere end en femtedel af menneskeheden kommer til at lide under farligt varme temperaturer i 2100, hvis den nuværende klimapolitik fortsætter – og det vil primært gå ud over mennesker i udviklingslande. Et internationalt forskerhold med deltagelse fra Aarhus Universitet har beregnet de store menneskelige omkostninger ved ikke at tackle klimakrisen
Ny viden om funktionen af planters ”hjerte” kan beskytte planter mod skadedyr16.5.2023 09:07:22 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget hemmeligheden bag, hvordan planter flytter sukker ved hjælp af et transport protein, der hedder SUC. Dette gennembrud løser et mangeårigt mysterium om plantens ”hjerte” og kaster nyt lys over, hvordan planter forsvarer sig mod skadedyr. Opdagelsen offentliggjort i Nature Plants er resultatet af fem års forskning udført af et hold talentfulde forskere.
Ny kemi kan trække friske råmaterialer ud af vindmøllevinger i én proces28.4.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet og Teknologisk Institut har udviklet en kemisk proces, der på én gang kan udskille glasfibre og en af epoxyens originale byggesten fra vindmøllevinger i en kvalitet, så materialerne potentielt kan indgå direkte i produktion af nye vinger.
Professor Daan van Aalten modtager en Villum Investigator bevilling på 40 mio. kr.21.4.2023 11:36:56 CEST | Pressemeddelelse
Med bevillingen fra VILLUM FONDEN vil Daan van Aalten fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet identificere, hvilke proteiner der bærer et bestemt sukkermolekyle, som af ukendte årsager er afgørende for udviklingen af dyrefostre.
Følg med minut for minut: Danske studerende sender satellit i rummet10.4.2023 11:51:52 CEST | Pressemeddelelse
Der bliver skrevet dansk rumhistorie, når den første satellit i studentersatellit-programmet DISCO bliver sendt op i samarbejde mellem fire universiteter. Satellitten indeholder en mikrocomputer og skal bl.a. teste kunstig intelligens i rummet. Vær med til at sende den godt afsted lørdag d. 15. april, når AU og SDU sender live.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum