Aarhus Universitet: Arts

Er migrantarbejdere særligt udsatte for smitte?

Del

Jens Seeberg, der er professor MSO fra Afdeling på Antropologi på Aarhus Universitet, har modtaget en bevilling på over 11 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at forske i smittespredning og migrantarbejde i Sydasien.

Jens Seeberg er uddannet antropolog og ansat som professor MSO på Afdeling for Antropologi på Aarhus Universitet, hvor han i mange år har forsket i antibiotikaresistens – med særligt fokus på tuberkulose og resistent tuberkulose i Indien. Derudover forsker han i antibiotikaresistens i forbindelse med svineproduktion sammen med forskere fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forskere fra mikrobiologi på Aarhus Universitet, og endelig har han i et tredje projekt forsket i migration i Nepal.

De tre projekter har alle været inspirationskilder til det kommende forskningsprojekt, som netop har modtaget en bevilling på over 11 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden. Projektet hedder ”Antimicrobial resistance and labour migration across healthcare boundaries in Northern South Asia” og handler blandt andet om at forstå antibiotikaresistens, som et såkaldt biosocialt fænomen.

”Hvis der er én ting, Covid-19-pandemien har vist, er det, at man ikke kan adskille det biologiske og det sociale. De vigtigste redskaber siden starten af pandemien har været sociale foranstaltninger. Vi har begrænset det sociale liv for at begrænse smitten. Vi håber med det kommende projekt at skabe ny viden om antibiotika-resistens som et biosocialt fænomen. Hvordan påvirker mennesker og bakterier hinanden som sociale væsener, og hvordan fører det til udvikling og spredning af antibiotikaresistens? Vi håber også, at de mere metodiske og teoretiske tiltag, vi udvikler i den forbindelse, kan bruges i andre sammenhænge, som ikke handler om antibiotikaresistens, men om andre infektionssygdomme, som også spredes på tværs af artsbarrierer mellem dyr og mennesker. Konkret skal vi kortlægge migrantarbejderes levevilkår i Nepal og Indien med særlig fokus på smittespredning og -håndtering og derigennem finde metoder til at forbedre forholdene både for migrantarbejdere og den almene befolkning,” fortæller Jens Seeberg.

I projektet, som har en varighed af fire år, indgår dialog med politiske beslutningstagere og lokalsamfund om udarbejdelse af anbefalinger og uddannelsesmæssige tiltag.

Kontakter

Yderligere information

Jens Seeberg, Professor MSO
Afdeling for Antropologi
Institut for Kultur og Samfund
Aarhus Universitet
E-mail: jseeberg@cas.au.dk
Fast: 8716 2117
Mobil: 20596770

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Idealet om inklusion blev for abstrakt – nu må det forankres i praksis16.12.2021 14:31:40 CET | Pressemeddelelse

Trods 10 års inklusionsarbejde henviser vi i dag lige så mange til specialtilbud, som da inklusionsloven blev indført i 2012 med en målsætning om, at 95 % af alle børn skal gå i almenskolen. Vi har ikke været tilstrækkeligt ydmyge over for opgavens kolossale omfang, mener Lotte Hedegaard-Sørensen, lektor ved DPU. Hun står bag den nye forskningsoversigt i DPU og Nationalt Center for Skoleforsknings e-bogsserie Pædagogisk indblik, der sætter vores tilgang til inklusion under lup og peger på en række faktorer, der kan skabe inkluderende læringsmiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum