Aarhus Universitet: Arts

Er migrantarbejdere særligt udsatte for smitte?

Del
Jens Seeberg, der er professor MSO fra Afdeling på Antropologi på Aarhus Universitet, har modtaget en bevilling på over 11 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at forske i smittespredning og migrantarbejde i Sydasien.

Jens Seeberg er uddannet antropolog og ansat som professor MSO på Afdeling for Antropologi på Aarhus Universitet, hvor han i mange år har forsket i antibiotikaresistens – med særligt fokus på tuberkulose og resistent tuberkulose i Indien. Derudover forsker han i antibiotikaresistens i forbindelse med svineproduktion sammen med forskere fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forskere fra mikrobiologi på Aarhus Universitet, og endelig har han i et tredje projekt forsket i migration i Nepal.

De tre projekter har alle været inspirationskilder til det kommende forskningsprojekt, som netop har modtaget en bevilling på over 11 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden. Projektet hedder ”Antimicrobial resistance and labour migration across healthcare boundaries in Northern South Asia” og handler blandt andet om at forstå antibiotikaresistens, som et såkaldt biosocialt fænomen.

”Hvis der er én ting, Covid-19-pandemien har vist, er det, at man ikke kan adskille det biologiske og det sociale. De vigtigste redskaber siden starten af pandemien har været sociale foranstaltninger. Vi har begrænset det sociale liv for at begrænse smitten. Vi håber med det kommende projekt at skabe ny viden om antibiotika-resistens som et biosocialt fænomen. Hvordan påvirker mennesker og bakterier hinanden som sociale væsener, og hvordan fører det til udvikling og spredning af antibiotikaresistens? Vi håber også, at de mere metodiske og teoretiske tiltag, vi udvikler i den forbindelse, kan bruges i andre sammenhænge, som ikke handler om antibiotikaresistens, men om andre infektionssygdomme, som også spredes på tværs af artsbarrierer mellem dyr og mennesker. Konkret skal vi kortlægge migrantarbejderes levevilkår i Nepal og Indien med særlig fokus på smittespredning og -håndtering og derigennem finde metoder til at forbedre forholdene både for migrantarbejdere og den almene befolkning,” fortæller Jens Seeberg.

I projektet, som har en varighed af fire år, indgår dialog med politiske beslutningstagere og lokalsamfund om udarbejdelse af anbefalinger og uddannelsesmæssige tiltag.

Kontakter

Yderligere information


Jens Seeberg, Professor MSO
Afdeling for Antropologi
Institut for Kultur og Samfund
Aarhus Universitet
E-mail: jseeberg@cas.au.dk
Fast: 8716 2117
Mobil: 20596770

Billeder

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?4.3.2024 12:06:00 CET | Pressemeddelelse

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Ny europæisk undersøgelse: Danske unges følelse af europæisk identitet bliver større – men langt færre forventer at stemme til EU-Parlamentsvalg22.2.2024 10:10:45 CET | Pressemeddelelse

Danske skoleelever i 8. klasse har store forventninger til Europas fremtid, ligesom de i høj grad ser sig selv som europæere. Men sammenlignet med 8. klasseelever fra andre europæiske lande er de danske elever bemærkelsesværdigt skeptiske over for fælles regler for samarbejde og arbejdskraftens fri bevægelighed i Europa, og færre danske elever end tidligere forventer at stemme til fremtidige EU-parlamentsvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye