Topdanmark A/S

Er gården sikker nok til sommerbesøg af nysgerrige børn?

Del

Danske landbrug tager i sommerferien imod mange gæster, der gerne vil opleve livet på en gård på tæt hold. For at give alle den bedste oplevelse og undgå ulykker opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården.

Hvis et landbrug tager imod sommergæster, er det en god idé at prøve at se på din bedrift med ”et barns øjne”, lyder rådet fra Topdanmark.
Hvis et landbrug tager imod sommergæster, er det en god idé at prøve at se på din bedrift med ”et barns øjne”, lyder rådet fra Topdanmark.


For de mange danskere, som i år holder sommerferie i Danmark, er et gårdbesøg en stor og lærerig oplevelse. Men især nysgerrige børn kan komme galt afsted, hvis sikkerheden ikke er i orden.

”Det kan være fristende at kravle op i et førerhus på en traktor eller klatre om kap på stakken af halmballer. Men en landbrugsbedrift med store maskiner, gylletanke og stabler af store halmballer er en arbejdsplads med mange mulige farer” siger Gunnel Anderson, landbrugsspecialist i Topdanmark.

Hvis et landbrug tager imod sommergæster, er det en god idé at prøve at se på din bedrift med ”et barns øjne”, lyder rådet fra Topdanmark. På den måde kan landmanden lettere vurdere, hvor det er en god idé at skærme af, hvilke maskiner der bør køres ind i en aflåst bygning, og hvilket udstyr, som måske skal gemmes helt væk.

”Generelt er det ikke farligt at være på en gård, men det er heller ikke en legeplads. Hvis man ikke er vant til at færdes på en gård, kan man risikere at komme galt af sted. Det gælder især børn. En del af de personskader, vi får anmeldt i Topdanmark, handler om sommergæster, der kommet til skade ved faldulykker på en gård”, siger Gunnel Anderson.

Desværre viser Topdanmarks skadestatistik, at de gæster, som kommer til skade på de danske gårde i sommerperioden, typisk er børn.

”Når gæsterne kommer, er det vigtigt at forklare, hvor på gården de må gå på egen hånd, hvad der er sikkert, og hvad gæsterne ikke skal gøre. Især børnene skal have klar besked om, hvad de særligt skal passe på” siger Gunnel Andersson.

Hav respekt for dyrene på gården
Mange sommergæster er ikke vant til at være tæt på landbrugsdyr, og typisk vil børnene gerne prøve at røre dyrene.

”En kalv ser rigtig sød ud, og især børnene vil ofte gerne hen til den. De skal bare huske på, at ligesom andre dyr vogter kalvens mor over sit afkom. Så man skal passe på og være forsigtig, når man er tæt på dyr”, siger Gunnel Andersson.

Forsikring til sommergæster
Hvis en gæst kommer til skade på et landbrug, er det som udgangspunkt gæstens egen forsikring, der dækker, fx en børneforsikring. Men til landmænd, som ikke ønsker at tænke på, om gæsterne har deres forsikring i orden, tilbyder Topdanmark en udvidet ulykkesforsikring, som dækker alle store og små gæster på gården – også gårdens egne børns legekammerater.


Gode råd: Undgå at sommergæster kommer til skade på gården

  • Faldulykker er blandt de mest hyppige ulykker, så husk at afskærme steder med risiko for, at gæsterne kan falde ned.
  • Fjern stiger, eller læg dem ned. Det kan være fristende at klatre op ad en stige for at se, hvad som gemmer sig ovenpå.
  • Hold godt øje med, at der ikke er nogen, der kravler op på de stablede halmballer.
  • Det er spændende at sidde på en ATV eller i førerhuset på mejetærskeren eller traktoren – husk derfor at fjerne alle nøgler fra maskiner, når de ikke er i brug.
  • Luk og lås døre ind til rum og bygninger, hvor det kan være farligt at gå ind uden opsyn – fx kemikalierum, teknikrum, værksted og lign. (Dog ikke bygninger med dyr - af hensyn til hvis der skulle opstå brand)
  • Sørg for at fortælle gæsterne om sikkerheden på gården, og hvordan de skal forholde dig til dyrene.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Hvis et landbrug tager imod sommergæster, er det en god idé at prøve at se på din bedrift med ”et barns øjne”, lyder rådet fra Topdanmark.
Hvis et landbrug tager imod sommergæster, er det en god idé at prøve at se på din bedrift med ”et barns øjne”, lyder rådet fra Topdanmark.
Download

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark fortsætter vækstmoment og opjusterer efter solidt kvartal21.10.2021 12:00:29 CEST | Pressemeddelelse

Landets næststørste forsikringsselskab kaprer markedsandele blandt specielt SMV’er, og udviklingen i Topdanmarks livsforretning er forbedret, blandt andet drevet af interesse for mere bæredygtig pensionsløsning. En ekstraordinær våd sommer betød, at Topdanmark hjalp næsten fire gange så mange kunder med skybrudsskader, men den betød også, at landbrugskunder var ramt af markant færre brande.

Topdanmark optaget på eftertragtet favoritliste blandt IT-profiler15.10.2021 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Topdanmark figurerer for første gang på Universums årlige liste over populære virksomheder, hvor danske IT-professionelle helst vil arbejde. Landets næststørste forsikringsselskab indtager pladsen som nummer #37 og rangerer dermed højere end en række andre finansselskaber og konkurrenter, der har kvalificeret sig til en plads på favoritlisten i flere år. ”Det er en stor anerkendelse, der er med til at bekræfte, at vi er en af de mest ambitiøse og innovative arbejdspladser inden for teknologi. Jeg er pavestolt over, at vi allerede er nået så langt. Nu skal vi fortsætte med at fortælle om os selv og styrke relationen til både de unge talenter samt de mere erfarne, ” siger Thomas Erichsen, koncerndirektør for Teknologi & Udvikling i Topdanmark. ”At kunne tiltrække de rette kompetencer er en strategisk opgave, som bliver prioriteret på koncernledelsesniveau. Der er direkte link mellem at have de rigtige medarbejdere og skabe de bedste forretningsresultater,” siger han. Modig test af ”botte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum