Halsnæs Kommune

Er du blevet vaccineret? Sådan får du dit coronapas

Del

Når du er blevet færdigvaccineret mod COVID-19, kan du få et coronapas, som under den løbende genåbning af Danmark vil være din adgangsbillet til mere og mere.

Har du fået stik nummer to i armen, og vil du gerne have fingrene i dit coronapas, så du eksempelvis kan komme til frisøren eller på caféer og restauranter, når de åbner den 21. april? Så kan du her læse om, hvordan du får fat i dit coronapas.

Du har forskellige muligheder for at få dit coronapas alt efter om du er digital eller ej. Det kan du læse mere om nedenfor:

Hvis du er digital

Hvis du ”er digital” og dermed har Nem-ID, kan du selv hente og udskrive dit coronapas. Det kan du gøre fra hjemmesiden sundhed.dk, som du kan komme til ved at klikke her.

Du kan også hente appen MinSundhed til for eksempel din telefon. Når appen er åben kan du i bunden vælge coronapas, og her kan du se dine vaccinationer og tests. Du kan også printe coronapasset ud via MinSundhed.

Hvis du ikke er digital

Hvis du ikke ”er digital” og derfor ikke her Nem-ID, sender de centrale danske myndigheder automatisk dit coronapas til dig med posten. Myndighederne gik i gang med at sende breve med coronapas med posten i sidste uge, men der er mange, som skal have tilsendt sådan et brev. Derfor kan det godt være, at du må væbne dig lidt med tålmodighed før coronapasset ligger i din postkasse.

Som et supplement til den automatiske udsendelse kan du nu også ringe og bestille dit fysiske coronapas. Du skal ringe på telefonnummer 4422 7774, hvor du vil blive bedt om at oplyse dit CPR-nummer. Herefter vil den supportmedarbejder, du taler med bestille dit coronapas, som du vil modtage med posten inden for et par dage. Denne løsning kan også benyttes, hvis du skulle gå hen og miste det coronapas, du automatisk har modtaget med posten. 

Den nye telefonbestillingsløsning er ikke forbeholdt ikke-digitale borgere, men giver mulighed for, at alle færdigvaccinerede kan få tilsendt et fysisk vaccinationspas, hvis de ønsker det. De danske myndigheder opfordrer dog fortsat til, at så mange som muligt bruger de digitale løsninger eller printer selv.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum