Halsnæs Kommune

Er din bolig i risiko for oversvømmelse? Tjek højvandskortet

Del

Det nye højvandskort for Halsnæs Kommune skal være med til at give borgerne overblik over, om deres bolig er i risiko for oversvømmelse ved højvande.

Klimaforandringer fører til mere og mere ekstremt vej herunder flere oversvømmelser. Det betyder også, at flere boliger er i risiko ved højvande i fjord og hav. For at give borgerne bedre mulighed for at forebygge skader ved højvande, har Halsnæs Kommune fået udarbejdet et højvandskort.  Her kan man nemt klikke sig frem til, hvor meget vandstanden skal være forhøjet, før det kan true ens ejendom. 

Formand i Udvalget for Miljø og Plan i Halsnæs Kommune, Anja Rosengreen, er bevidst om klimaforandringernes indtog, og hun er glad for, at der med højvandskortet kommer fokus på forberedelse.

”Klimaforandringerne er noget, vi kommer til at forholde os endnu mere til i de kommende år. Først og fremmest skal vi gøre mere for at undgå, at de bliver for store, men dernæst skal vi også være bedre forberedte på de forandringer, der uundgåeligt sker i disse år. Her er højvandskortet en god hjælp for den enkelte borger, fordi man meget tydeligt kan se, om man er i risiko ved højvande, og dermed begynde at forberede sig på det.”, udtaler Anja Rosengreen.

Det kan højvandskortet bruges til

Højvandskortet viser konsekvenserne af højvande med 10 cm interval, og viser hændelser fra 1,5 m til 2,7 meter. Hvis der er bølger, skal højden af dem lægges til. I forbindelse med stormen Bodil i 2013 var der til sammenligning en stigning i vandstanden på mellem 1,5 og 2 meter flere steder i Nordsjælland.

Hvis højvandskortet viser, at din ejendom er i stor risiko for oversvømmelse, anbefaler vi i Halsnæs Kommune, at du gennemfører forebyggende tiltag. Det for eksempel være kystbeskyttelse, sokkelkote eller hævning af kant rundt om f.eks. kælderskakt.

Folder giver gode råd før, under og efter

Du kan finde højvandskortet ved at klikke her. På siden finder du også en folder, der giver gode råd i forhold til oversvømmelse. Blandt andet kan du læse om, hvordan du forebygger oversvømmelser ved at beskytte din bolig, og hvordan du kan forberede dig bedst muligt, når først en oversvømmelse er på vej. Eksempelvis at du skal undgå at have værdifulde ting stående på gulvet i kælderen og sikre dig, at tagrender og afløb er fri for blade og andet, der blokerer for vandet.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum