Plastic Change

Ensretning af affaldssortering er vigtigt for en bæredygtig fremtid med plastik

Del

Nye tiltag fra regeringen på affaldssortering og udfasning af forbrænding er meget positiv, og lægger de rette spor for en mere cirkulær fremtid. Men det kan ikke stå alene. Danmark er et af de lande i verden, der genererer mest affald, og derfor er det nødvendigt at reducere de voksende affaldsmængder.

I Plastic Change oplever en stor velvilje fra borgerne til at sortere affald og plastik, og tage dette ansvar på sig. Samtidig oplever vi også en stor frustration over, at der er så stor forskel på sorteringsreglerne fra kommune til kommune, og at det er svært at navigere i de mange forskellige sorteringsregler. Som miljøministeren udtrykker det, så skal det nytte at sortere, og netop borgernes tillid til, at det nytter at sortere affald, er afgørende for succes. Det er dog også afgørende, at borgerne samtidig kan se, at industrien løfter deres ansvar med bedre design, som rent faktisk kan genanvendes. 

“Industrien og emballageproducenter spiller en afgørende i forhold til, hvor let det er for forbrugerne at sortere, og vi savner fortsat klare design krav i lovgivningen. Derfor er det vigtigt, at det ikke udelukkende bliver et grønt affaldsprojekt med fokus på forbrugerne, men at vi også kigger på produktion og design af plastikemballager. Industrien skal gøre det let for borgerne at sortere deres emballager og sørge for at de rent faktisk kan indgå i en cirkulær økonomi. Sagt på en anden måde, så er en kæde kun så stærk som "det svageste led”, hvilket i denne sammenhæng er borgerne, hvor det ville være lettere at styre mængderne af plastik og affald samt den reelle genanvendelse, hvis man startede med industrien og design” udtaler strategisk direktør i Plastic Change, Anne Aittomaki.

Trods velvilje blandt danskerne, er mange borgere netop bekymrede for mængden af affald, der skal sorteres. Er der plads til at håndtere stigende mængder af affald og især engangsplastik i de private hjem? Derfor er det også vigtigt, at der formuleres konkrete mål for at reducere mængden af engangsplastik emballager og affald. Klimaministeren fremhævede på dagens pressemøde, at Danmark har europæisk rekord i affaldsproduktion. Og denne udfordring bliver ikke løst gennem bedre sortering eller genanvendelse. Her skal politikerne på banen med en ambitiøs plan for reduktion af affaldsmængden.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Plastic Change

Plastic Change
Plastic Change
Islands Brygge 39
2300 Købehavn S

+45 26142070https://plasticchange.dk/

Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change arbejder hårdt med at knække dén stigende kurve over plastikspild. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genbrugt eller destrueret. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Følg pressemeddelelser fra Plastic Change

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastic Change

Animationsfilm skal sætte fokus på en ny fortælling om plastikkrisen22.9.2020 10:16:21 CESTPressemeddelelse

Hvem har ansvaret for plastikforureningen, hvorfor bliver den ved med at stige, og hvad skal der til for at stoppe den? Seks nye animationsfilm lavet af studerende fra Animationsskolen i Viborg, i samarbejde med Plastic Change, skal være med at bære en ny fortælling om plastikkrisen ud i verden. Første animationsfilm udgives i dag i kølvandet på World Cleanup Day i lørdags, hvor hele verden var mobiliseret til verdens største oprydning og tog det ansvar på sig, som man nu engang kan som borger. I denne første film møder vi den flittige miljøforkæmper Little Jimmy, der netop er ude og samle affald i naturen - men som må indse, at han er oppe imod en endeløs strøm af øget plastik produktion, der fosser ud i hav og miljø.

Mission:Mikroplastik - Ny kampagne skal informere om det usynlige plastikproblem16.9.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Mikroplastik vil indenfor en generation udgøre en global trussel mod vores miljø, medmindre vi handler nu og stopper spildet. Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling sætter fokus på problemet mikroplastik med kampagnen Mission:Mikroplastik, og inviterer borgere i Danmark med på fælles mission, hvor vi sammen kan sætte en stopper for spild af mikroplastik ved at stille krav og kræve handling fra politikerne og industri

Verdens største affaldsindsamling og Danmarks første ‘Producent Tjek’14.9.2020 13:55:02 CESTPressemeddelelse

Lørdag den 19. september rydder hele verden op sammen til World Cleanup Day og Danmark er med igen i år med større tilslutning end nogensinde før. Samtidig laver Plastic Change for første gange en Brand Audit - eller Producent Tjek - i Danmark og sætter navn på de producenter, hvis produkter ligger i naturen. Vi inviterer alle til komme ud og samle affald på lørdag enten ved at deltage i en af de 225 allerede planlagte oprydninger rundt om i det danske land eller at man blot går en tur med en pose og samler affald op i sit lokalområde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum