Guldborgsund Kommune

Ensemble Storstrøm har fået godkendt ny fireårig rammeaftale

Del

Ensemble Storstrøm har netop fået godkendt en ny fireårig rammeaftale med støtte fra Statens Kunstfond og de fire kommuner: Lolland, Guldborgsund, Næstved og Faxe.

Ensemble Storstrøm er et af de fem basisensembler i landet, som modtager tilskud fra Statens Kunstfond med det formål at spille klassisk musik af høj kunstnerisk kvalitet. Ensemblet er en selvejende institution, og er hjemhørende i KUMUS i Guldborgsund Kommune. Under den nye rammeaftale for perioden 2021-24 modtager Ensemble Storstrøm et årligt statstilskud på 4.861.588 kr.

Med en ny rammeaftale over de næste fire år følger også en ny strategi. Ensemblet skal bl.a. bidrage til talentudviklingen på tværs af kommunegrænserne herunder i samarbejde med kommunernes respektive musikskoler, samt skabe og opretholde et levende og varieret klassisk musiktilbud og musiske oplevelser for alle borgere i de fire kommuner.

Som noget nyt skal basisensemblet understøtte indsatser i den netop indgåede kulturaftale mellem Kulturregion Storstrøm, Kulturministeriet og de seks kommuner på Lolland-Falster og Sydsjælland.

Formand for Kulturregion Storstrøm og for Plan-og Kulturudvalget i Faxe kommune, René Tuekær, glæder sig over ”at vi i regionen fortsat har et klassisk musiktilbud på et højt kunstnerisk niveau for alle borgere og målrettet alle aldre."

I Ensemble Storstrøm ser man frem til samarbejdet med kommunerne. Ensemble Storstrøms nye chef Maj Kullberg siger om aftalen: ”I Ensemble Storstrøm er vi glade for at den nye rammeaftale nu er godkendt. Ensemblet har et nært samarbejde med vores fire bidragskommuner og glæder sig til at føre den nye strategi ud i livet, hvilket er muligt med den økonomiske støtte fra kommunerne og Statens Kunstfond. Vi har særligt fokus på at levere store musikoplevelser på højt niveau ud til det bredest mulige publikum og på musikalsk samskabelse med børn som en aktiv del af områdets levende kulturliv.”

De fire udvalgsformænd, som har været med til at sikre den nye aftale og økonomien i de fire kommuner er hhv. Martin Lohse (Guldborgsund), Tine Vinther Clausen (Lolland), Linda Frederiksen (Næstved) og René Tuekær (Faxe).

Alle kommuner glæder sig over aftalen, der sikrer, at Ensemblet kan fortsætte sit arbejde med at skabe klassisk musik i regionen.

”I Næstved Kommune glæder vi os til, at flere børn og unge møder den klassiske musik, og at ensemblet også bidrager til talentudvikling på området,” fortæller Linda Frederiksen.

Martin Lohse (Guldborgsund) supplerer: ”Som hjemkommune for Ensemble Storstrøm oplever vi, helt tæt på, den værdi, ensemblet skaber ved at gøre musikken tilgængelig og nærværende – ikke mindst i forhold til vores børn og unge. Ensemblets pædagogiske formidlingsindsats giver ikke bare børn og unge en indgang til at lytte til klassisk musik, ensemblet styrker generelt den kulturelle og menneskelige dannelse. Vi ser frem til i den kommende aftaleperiode at understøtte Ensemblets arbejde med deres strategisk definerede opgaver og mål.”

Tine Vinther Clausen (Lolland) glæder sig ligeledes over den nye fireårige rammeaftale: "Som udvalgsformand og bestyrelsesmedlem i Ensemble Storstrøm er jeg stolt og glad for at vi har sikret en ny fireårig rammeaftale”. Ensemblets kreativitet og formidlingsevne giver den klassiske musik nyt liv, og bringer musikken ud til nye målgrupper. Ved både at nytænke koncerternes fysiske rammer og ikke mindst via tiltaget med små onlinekoncerter, øges tilgængeligheden for borgerne, der tilbydes andre og nye måder at mødes om kulturen på.”

Læs mere om Ensemble Storstrøm https://www.ensemblet.dk/

Kontakter

Maj Kullberg
Ensemblechef
Mail: mk@ensemblet.dk
Tlf.: 2636 1978

Linda Frederiksen
Formand for Kultur- og Demokratiudvalget
Næstved Kommune
Tlf.: 2024 8578

René Tuekær
Formand for Plan & Kulturudvalget
Faxe Kommune
Mail: retu@faxekommune.dk
Tlf.: 2030 4525

Tine Vinther Clausen
Formand for Fritids- og Kulturudvalget
Lolland Kommune
Mail: ticla@lolland.dk
Tlf.: 2334 1534

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

 

 
What do you want to do ?
New mailCopy

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum