Danmarks Grønne Investeringsfond

Enorm Biofactory vil bygge Nordens største insektfabrik

Del

Danmarks første kommercielle insektproduktion slår dørene op til næste år, når Enorm Biofactory skal producere larver til dyrefoder i et fabriksanlæg, der bliver Nordens største. Produktionen er blevet til virkeligheden med hjælp fra et trecifret millionlån fra Danmarks Grønne Investeringsfond og andre investorer.

Lige nu udvikler og forfiner 16 ansatte produktionen af larver, som skal blive til en af fremtidens proteinkilder i dyrefoder. Og når den nye insektfabrik får gang i produktionen, forventes den at kunne levere 11.000 tons insektprotein om året.

Stifter og medejer i Enorm Biofactory, Carsten Lind Pedersen, ser aftalen som en stor milepæl for virksomheden:

”Vi er meget stolte af det, vi har bygget op og opnået indtil nu. Med denne investering i Enorm Biofactory, er vi klar til at tage næste skridt på rejsen mod at gøre grøn forretning til god forretning, når vi sætter turbo på vores vækst og indtjening.”

Ingrediensvirksomheden Enorm Biofactory har lukket en finansieringsrunde på i alt 370 millioner kroner, som skal investeres i etableringen af Nordens største kommercielle insektproduktion, hvor de færdige produkter kan anvendes som ingredienser i foderet til dyr.

Det er Danmarks Grønne Investeringsfond, der står bag lånefinansieringen sammen med Nykredit Bank, mens DLG går ind som investor i projektet.

Alternative, lokalproducerede proteiner i en cirkulær produktion

Grundideen bag Enorm Biofactory er at skabe en bæredygtig produktion af animalsk protein. Derfor lever larverne i anlægget af restfoder fra fødevareproduktion. Når fluernes larver ’slagtes’, bliver proteinet udvundet. Det bruges i blandt andet kyllinge- og fiskefoder, og affaldsproduktet fra larveproduktionen anvendes som organisk gødning. En cirkulær produktion.

Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:

”Når landbruget skal producere mere klimavenligt, er der ingen tvivl om, at alternative proteinkilder i dyrefoder spiller en afgørende rolle. Derfor er vi glade for at finansiere Enorm Biofactorys anlæg, som tilmed rummer mulighed for efterfølgende skalering. Det skal sætte avl og vækst af insekter i system, som dermed bliver et væsentligt bidrag til en bæredygtig omstilling af vores proteinproduktion.”

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. 

Foreløbige tests af insektproteiner i husdyrfoder ser lovende ud. Blandt andet i fiskeindustrien er der lavet forsøg med gode resultater. Desuden er der et stort potentiale for insektproteiner i fjerkræ- og smågrisefoder, som kan have en positiv indvirkning på produktiviteten og dyrenes sundhed.

Den nye fabrik vil producere 100 tons larver om dagen

Når det nye produktionsanlæg står klar, vil Enorm kunne producere 100 tons larver om dagen svarende til 11.000 tons insektprotein, 2.500 ton insektolie og 15.000 ton insektgødning om året.

Ifølge Carsten Lind Pedersen, har virksomheden hele tiden haft øje for, at projektet skal være skalerbart. Efter planen skal det nye produktionsanlæg, der kommer til at dække 24.000 kvadratmeter, stå færdigt i begyndelsen af 2023.

Om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Pressekontakt

Enorm Biofactory

Partner og COO Jane L. Sam, e: jls@enormbiofactory.com, t: +45 30313411

Danmarks Grønne Investeringsfond

Kommunikationsrådgiver Sara Kleist, e: skl@vf.dk, t: +45 42372950 

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond årsrapport 2021: Rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion lover godt for nødvendig grøn omstilling6.5.2022 07:55:51 CEST | Pressemeddelelse

Rekordhøj CO2-reduktion og et årsresultat på 20,9 mio. kr. understreger, at grøn omstilling og god forretning går hånd i hånd. Og med den nuværende situation i Europa er det mere aktuelt end nogensinde at sætte fart på den grønne omstilling i danske virksomheder for at reducere afhængigheden af fossile energikilder.

Hestebønne-protein skal medvirke til at revolutionere markedet for plantebaseret kost8.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er stor efterspørgsel på proteiner som ingrediens i fødevarer eller i foder til dyr over hele verden, og en lang række positive fordele ved hestebønnen gør den attraktiv, når det kommer til sundhed og bæredygtighed. Nu vil virksomheden Meelunie-GPI opføre anlæg til udvinding af planteprotein fra hestebønner. Et bredt partnerskab bestående af SiccaDania, hollandske Meelunie, Københavns Universitet, Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkøbing Landbobank står bag projektet, hvor projektinvesteringen lyder på godt 250 mio. kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum