Eniig

Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen

Del

Fra den 10. til den 24. september 2018 afholder Eniig Varme valg til bestyrelsen. Det lokale fjernvarmeselskab skal bruge to nye bestyrelsesmedlemmer, valgt af varmeforbrugerne i Herning, og interesserede opfordres til at stille op som kandidat.

Nu får varmeforbrugerne i Herning mulighed for at få større indflydelse på deres fjernvarmeselskab. Eniig Varme afholder til efteråret forbrugervalg til bestyrelsen. De nye bestyrelsesmedlemmer skal være med til at bringe Eniig Varme ind i fremtiden og medvirke til, at det bliver endnu mere attraktivt af være fjernvarmekunde i Herning.

- Vi går en spændende tid i møde med stor politisk bevågenhed omkring fjernvarmesektoren, hvor vi i fællesskab skal bevare fokus på høj forsyningssikkerhed, attraktive priser og grøn omstilling. Det er en både stor og vigtig opgave for bestyrelsen i Eniig Varme at sikre en effektiv og omkostningsbevidst drift af selskabet, og vi håber at kunne tiltrække kandidater, som vil gøre en indsats for at gøre en forskel for fjernvarmen i Herning, fortæller Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

Ved udgangen af 2017 overtog Eniig Herning Kommunes ejerandel på 34,4% af fjernvarmeselskabet, og de nye forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer skal således erstatte de to medlemmer, som var udpeget af Herning Kommune. Bestyrelsen i Eniig Varme kommer fremadrettet til at bestå af seks medlemmer – de to forbrugerrepræsentanter og fire medlemmer udpeget af Eniig. De nye bestyrelsesmedlemmer vælges for en periode, som løber indtil den ordinære generalforsamling i foråret 2021.   

- En af opgaverne i bestyrelsen er at godkende fastsættelsen af det kommende års varmetariffer, og prisen på fjernvarmen har naturligvis stor betydning for vores kunder. I indeværende år har vi faktisk sat prisen ned med over 3.000 kr. årligt for en standardhusstand, hvilket placerer Eniig Varme i den billigste fjerdedel blandt landets fjernvarmeselskaber. Uden at gå på kompromis med den miljømæssige bæredygtighed i varmeproduktionen på Herningværket, hvor mere end 90 % af varmen produceres på biomasse, pointerer Erling V. Klemmensen.

Eniig er et af landets største andelsejede energiselskab med knap 400.000 andelshavere i Midt- og Nordjylland – og cirka 19.000 fjernvarmekunder i Herning-området. Eniig investerer årligt 35-40 millioner kr. i varmeforsyningen i Herning og har netop indgået en ny 15-årig aftale med Ørsted om levering af varme fra Herningværket. I foråret blev første spadestik taget til etablering af et røggaskølingsanlæg, der skal reducere brændselsforbruget med 20% og således gøre varmeproduktionen endnu mere effektiv og bæredygtig.

Alle interesserede kandidater skal registrere deres kandidatur senest den 4. juli og kan finde yderligere information om valget på eniig.dk/varmevalg.

For yderligere information
Erling V. Klemmensen, chef for Eniig Varme, tlf. 2032 5440

Kontakter

Billeder

Information om Eniig

Eniig
Eniig
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

70151560https://eniig.dk/

Følg pressemeddelelser fra Eniig

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Eniig

Eurowind Energy fusionerer med Eniig Renewables28.11.2018 09:45Pressemeddelelse

Eurowind Energy og Eniig Renewables har igennem flere år arbejdet sammen omkring etablering og drift af vindmølleparker. De gode resultater, som parterne har opnået hver for sig og i fællesskab, har nu ført til en beslutning om at fusionere de to selskaber. Derved skabes en ny og endnu mere slagkraftig virksomhed, der skal positionere sig selv som en førende udvikler af vedvarende energiprojekter i Europa og på sigt udvikle sig til en global spiller i den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum