Udenrigsministeriet

Enighed om at give Ukraine pause på afdragelse af gæld

Del

En gruppe bilaterale kreditorer har i solidaritet med Ukraine besluttet at give Ukraine gældshenstand – altså en pause på landets gældsafdragelse – frem mod slutningen af 2023. Canada, Frankrig, Japan, Tyskland, UK og USA efterkom således onsdag den 20. juli et ukrainsk ønske om henstand.

Danmark er ikke bilateral kreditor til Ukraine, men har fulgt og støttet initiativets tilblivelse som observatør i gruppen af bilaterale kreditorer. Hele erklæringen fra de bilaterale kreditorer kan læses i vedhæftede erklæring. 

Gældshenstanden gives for at støtte Ukraine, som er hårdt presset økonomisk efter Ruslands angreb på landet i februar. Angrebet har vanskeliggjort landets eksportmuligheder samt bevirket øget inflation og en forventning om en halvering af Ukraines BNP for 2022.

For yderligere information kontakt pressevagten@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Olieudslip kan forværre situationen i Yemen: FN arbejder på redningsoperation med dansk støtte2.8.2022 13:01:11 CEST | Pressemeddelelse

Otte kilometer ud fra Yemens Kyst ligger skibet FSO Safer og ruster i Det Røde Hav. FN-arbejder på en operation, der skal tømme det forladte skib for at undgå et olieudslip, der kan blive til en af verdens største miljøkatastrofer og yderligere forværre den alvorlige humanitære situation i Yemen. Danmark støtter nu redningsoperationen med 7 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum